Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Κριτική Πειραιώς Σεραφείμ στο πολιτικό σύστημα

<< Δριμεία επίθεση στο πολιτικό σύστημα εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς π.Σεραφείμ ο οποίος, σε δημόσια δήλωσή του, κάνει λόγο για ατιμώρητο "έγκλημα του λευκού κολλάρου" που ευθύνεται για τα "ομολογημένα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, της Siemens, του Σιφο ραιτ, των δομημένων ομολόγων, των Ολυμπιακών έργων που κόστισαν πενταπλάσια απο την πραγματική τους αξία αλλα κανείς δεν οδηγήθηκε στην φυλακή". Ακολουθεί η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς π.Σεραφείμ:

1. Παρακολουθών αρκετό καιρό τώρα την εκφραζόμενη αγωνία πολλών ειδημόνων και μη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την λεγόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη και απειλεί και τη χώρα μας καθώς και τα κυβερνητικά σενάρια αντιμετώπισης της οικονομικής ασφυξίας και τις αναλύσεις των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως, σαν ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας καταθέτω δημόσια κάποιες σκέψεις μου που ασφαλώς δεν διεκδικούν το αλάθητο, αλλά που πιστεύω ότι εκφράζουν και την συλλογιστική και άλλων:

2. Στην σημερινή εποχή υπάρχει υποτίμηση και παραθεωρηση της ανθρώπινης σχέσης, ένας στυγνός ατομοκεντρισμος που παρακάμπτει την ανάγκη του ανθρώπου να κοινωνεί με τον άλλον άνθρωπο ως πρόσωπο και όχι ως αριθμό η ως χρηστικό αντικείμενο. Η ελληνική κοινωνία εφαρμόζει έναν πρωτογονισμό που διαχεεται απο τα προτυπα και τους θεσμους με κοσμοειδωλο τον ατομοκεντρισμο και διαπλαθεται στα σχολεια της. Η κοινωνια υποφερει απο ελλειψη νοηματος και βαθύτατη δυσφορια. Ειναι πρωτοφανες να βλέπει κανεις ανθρωπους χωρις ελπιδα και χωρις εσωτερικη ουσιαστικη χαρα. Ο πολιτικος λογος απο την αλλη ειναι προκατασκευασμενος για την προωθηση του «προϊοντος» που δεν ειναι αλλο απο την επανεκλογη του κομματος. Σημερα αν θελεις να κατωχυρωσεις το εγω σου, χρειαζεται να κανεις οτι εισαι φαινομενικα αριστερος γιατι αλλιως κινδυνευεις να χαρακτηρισθεις αναχρονιστικος, συντηρητικος, πατριδοκαπηλος, ξενοφοβικος, αποστεωμενος, γραφικος και αλλα τετοια βαρύγδουπα. Ο ανθρωπος χωρις επιγνωση της γλωσσας του ειναι ανθρωπος χωρις σκεψη και σημερα ζουμε την πληρη αποδιοργανωση της γλωσσας μας, που δεν κομιζει πλεον ουσιαστικο νοημα.

3. Η κακοδαιμονια του ελληνικου γιγνεσθαι αποδιδεται ανεπερειστα απο τους πληρωμενους και στρατευμενους κονδυλοφορους στο υπερτροφικο κρατος που ομως βάσει των επισημων στοιχειων της Ευρωπαϊκης Ενωσεως στοιχιζει στην Ελλαδα μονο 11% του Α.Ε.Π. ενω το ιδιο κρατος στη Γαλλια στοιχιζει 25% και συγκριτικα με τα λοιπα κρατη της Ε.Ε. ειναι το φθηνοτερο, ενω την ιδια στιγμη κανεις δεν διαμαρτυρεται οσο θα επρεπε για την φορολογικη ατελεια των υψηλων εισοδηματων και των παντοτε κερδοφορων τραπεζιτικων δηθεν ιδρυματων. Θεσμοθετημενα με αισχρους νομους προαγεται ο γκαγκστερισμος των μεγαλων εισοδηματων που τους παρεχεται η δυνατοτητα μεσα απο υπερακτιες (off shore) εταιριες για ξεπλυμα χρηματος και τοποθετηση των κεφαλαιων τους στο εξωτερικο. Προωθειται και μενει ατιμωρητο το εγκλημα του «λευκου κολλαρου», ενω την ιδια στιγμη φυλακιζονται ανθρωποι για χρεη ολιγων ευρω. Αγοραζουν οι μεγαλοκαρχαριες του συστηματος το πετρελαιο 70 δολλαρια το βαρέλι, το πωλουν διπλασια και κανουν δωρεες με ψιχια των κλοπιμαιων που εκπιπτουν απο την φορολογικη τους δηλωση και ανακηρυσσονται και εθνικοι ευεργετες. Ολες οι πολιτικες παραταξεις καταγγελλουν τον επαισχυντο και αντιδημοκρατικο νομο «περι ευθυνης υπουργων» που παραγραφει κακουργηματα εν ριπη οφθαλμου και υπο το καθεστως αφορητης πολιτικης σκοπιμοτητας και ιδιοτελειας, κανεις ομως δεν τον καταργει τουλαχιστον μεχρι αυτη τη στιγμη. Δισεκατομμυρια αλλαξαν χερια επι «βαναύσω ζημια» της Ελληνικης Πολιτειας με τα απο ολους ομολογημενα σκανδαλα του Χρηματιστηριου, της Siemens, του Σιφο ραιτ, των δομημενων ομολογων, των Ολυμπιακων εργων που κοστισαν πενταπλασια απο την πραγματικη τους αξια αλλα κανεις δεν οδηγηθηκε στην φυλακη και το κυριωτερο κανενος η αισχροκερδης περιουσια δεν αποδοθηκε στο νομιμο δικαιουχο της που ειναι το Ελληνικο δημοσιο. Γιατι δεν υπαρχει αναστημα στον πολιτικο κοσμο της πατριδας μας να γκρεμισει την αισχροκεδρια και το εγκλημα του «λευκου κολλαρου».

Οι πολιτικοι μας το μονο που τους νοιαζει ειναι η επανεκλογη τους. Κατεβαινουν στο εκλογικο σωμα με τους νομους της αγορας: τι θελει ο πολιτης να ακουσει αυτο του λενε. Δεν υπαρχουν θεσμοι για την δημοκρατικη οργανωση των κομματων και οι βουλευταί αναγκαζονται για να επιβιωσουν να γινονται κολακες του εκαστοτε αρχηγου και υποχειρια της νομενκλατουρας και ολιγαρχιας που κυβερνα το καθε κομμα. Ολα τα κομματα εχουν αφορητη και εξουσιαστικη δομη και ιεραρχια με μια απολυτη αυθαιρετη κορυφη και αυθεντια, που δεν ανεχεται την αλλη φωνη και την κριτικη. Το καθε κομμα μικρο η μεγαλο αποβαινει «σουλτανατο» με αποτελεσμα να εχει απολυτο δικιο ο πολυς Μουζελης που ειπε: «Το πολιτευμα της Ελλαδος ειναι κομματοκρατια». Η κατ’ επιφασιν δημοκρατια μας ουσιαστικα ειναι η απολυταρχια του ενος ανδρος, του εκαστοτε αρχηγου του κυβερνωντος κομματος, που επιβαλλει μια δικτατορια με κοινοβουλευτικο μανδυα, εφ’ οσον διοριζει και απολυει αυθαιρετα και κατα βούλησιν τα μελη της Κυβερνησεως, της εκτελεστικης εξουσιας, θετει εκτος κοινοβουλευτικης ομαδος με απλη δηλωση του τον εκλεγμενο αντιπροσωπο του θεατου ελληνικου λαου και επιλεγει την κομματικα προσκειμενη διοικηση της Δικαιοσυνης, που με την σειρα της δια του ανωτατου Δικαστικου Συμβουλιου διοικει τη δικαστικη λειτουργια με προαγωγες και μεταθεσεις, με προφανες αποτελεσμα η περιφημος διακρισις των εξουσιων του Μοντεσκιε να μενει μονο προς ακαδημαϊκη ενθυμιση.

Σε αυτη την τραγικοτητα δεν υπαρχει ουτε αριστερη αντιπροταση ουτε κοινωνικοκεντρικη προοπτικη και πολιτικη προταση. Το βασικό κομμα της αριστερας εφθασε να δικαιωσει τον αιμοσταγη δικτατορα Ιωσηφ Σταλιν και θετοντας στα προς κατεδαφισιν μονιμα και σταθερα, την αληθεια του Θεου αυτοδιαλυει τις θαυμασιες εννοιες της ισοτητος, της αλληλεγγυης της κοινοκτημοσυνης, του ανθρωπισμου εφ’ οσον τους στερει την μεταφυσικη αναγωγη και δικαιωση τους και θελει να αγνοει τον ατεγκτο παγκοσμιο νομο: «χωρις Θεο ολα επιτρεπονται» και γιατι οχι. Και ενω το εργοστασιο του υπαρκτου σοσιαλισμου, κατερρευσε μεσα στις απειρες ανομιες του ολιγαρχικου συστηματος του κομματος, μια απο τις οποιες και τα 350.000 τετρ. της κατοικιας του Νικολαϊ Τσαουσεσκου, εναγωνιως αγωνιζονται να διατηρησουν την αντιπροσωπια μη διδασκομενοι απο τα λαθη του παρελθοντος, που κατηγγειλε και ο Μπακουνιν αναφερομενος στην κομμουνα των Παρισιων. Φυσικα δεν ασχολουμεθα με τα δηθεν αριστερης υφης μορφωματα, προϊοντα του μαρκετινγκ της καπιταλιστικης μηχανης που στοχευουν στην προαγωγη της ομογενοποιησης και του συγκρητιστικου αχταρμα προωθωντας τα σχεδια του Σιωνιστικου τερατος για αποδομηση της ιδιοπροσωπιας του λαου μας.

Καλουνται λοιπον τα κομματα καθως και ολοι οι πολιτες να επαναστατησωμε ειρηνικα, αλλα σε αυτην την καταντια αλλαζοντας ο καθενας μας τον εαυτον του, να κατασφαλισουμε θεσμικα την λειτουργικοτητα της αξιοκρατιας, να υποβαλλουμε κοινωνικοκεντρικες προτασεις πολιτικης, να προωθησουμε την κοινωνια των σχεσεων των ανθρωπων που δινει χαρα ζωης, να περιστειλουμε την συνεχη επιθετικοτητα για την διασφαλιση του εγω που φερνει μοναξια και ερημια, να αναβιωσουμε στην ελληνικη μας γλωσσα το ηθος που στον Ομηρο σημαινε ενδιαιτημα, κατοικια, τροπο υπερβασεως του ατομισμου. Να αλλαξουμε με ριζοσπαστικες δομες τους θεσμους και επι τελους να πιεσωμε να αντιμετωπιστει το συμφωνο της δηθεν σταθεροτητας που ειναι ολο λανθασμενο και που πρεπει να ανατρεψει η χωρα μας μαζι με τις αλλες της Ευρωπαϊκης Ενωσης για να μπορεσουμε να υπερβουμε την λαιλαπα της παγκοσμιας οικονομικης κρισης που ενορχηστρωνει μαζι με ολες τις παραπανω παραμετρους το «εμφολευον» στην μεγαλη υπερατλαντικη χωρα Σιωνιστικο τερας. Και εδω μια αναγκαια διευκρινηση προς αρση των «ηθελημενων» παρερμηνειων, δεν ομιλουμεν για σημιτικο τερας αλλα για σιωνιστικο τερας και ο νοων νοειτω ... >>

Απο την πηγή του Τρελογιάννη.
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/02/blog-post_1246.html


†††††††††††††††††††††††††††††††††

Ένας γνήσιος Ρωμαίος επίσκοπος,
μόνο γνήσια ρωμαίϊκα μπορεί να "τα σπάει"
+να τα ξανακολλάει ίσια+σωστά.

Καλή συνέχεια+εμπροσθοφυλακή γέροντα,
απο το σκότος
στο Φώς.


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ

<< Επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απέστειλεν εις τον Διευθυντήν του «Ορθοδόξου Τύπου» κ. Γ. Ζερβόν, την ακόλουθον ενδιαφέρουσαν επιστολήν δια τους Πεφωτισμένους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Ελλογιμώτατε,
Εις την Υμετέραν έγκριτον και αγωνιστικήν Εφημερίδα “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” της 18/9/2009 δημοσιεύθηκε επιστολή του κ. Νικολάου Λάου, Προέδρου της εν Λονδίνω εδρευούσης “Sosietas Masonica Illuminatorum” δια της Δικηγόρου αυτού κ. Χριστίνας Φλώρου, εις την οποίαν επιτίθεται εις ημέτερον ανακοινωθέν ενάγων την ταπεινότητά μου, ότι δήθεν έχω εξαπολύσει συκοφαντικήν εγκύκλιον εις βάρος αυτού και αιτιάται το υμέτερον μαχητικόν δημοσιογραφικόν όργανον δια την δημοσίευσιν του ημετέρου ανακοινωθέντος αφορώντος εις τον ιδρυτήν της Ιλλουμινατικής κινήσεως.

Οφείλω μίαν απάντησιν εις τον αξιότιμον κ. Λάον, ο οποίος επιθυμεί να παραδώση και μαθήματα Ορθοδόξου Θεολογίας και έχει αναλάβει την υπεράσπισιν του ιδρυτού και αρχηγού της εταιρείας των Ιλλουμινάτι ή Πεφωτισμένων, διατελέσαντος καθηγητού του Κανονικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Ιγκλστάντ Αδάμ Βάϊσχάουπ, ως εκ του κειμένου του προκύπτει. Ασφαλώς δεν δύναμαι ανθρωπίνως να εισέλθω εις μηχανήν χρόνου και να ευρεθώ εις το έτος 1876 ότε η Βαυαρική Πολιτεία διέλυσε την ιδρυθείσα την 1/5/1876 εταιρεία των Πεφωτισμένων ή Ιλλουμινάτι και απηγόρευσε την δράσιν αυτής δια να αμφισβητήσω ως θα επεθύμει ο αναβιώνων σήμερον την μασονικήν εταιρείαν των Ιλλουμινάτι κ. Νικ. Λάος, τα κίνητρα και την νομικήν ενέργειαν των οργάνων της Βαυαρικής Πολιτείας που διέλυσαν την εταιρεία των Ιλλουμινάτι. Αντίκειται όμως εις τα πορίσματα της λογικής, μία κρατική οντότης να αντιμετώπιζει με αμφιβολίαν, υποψίαν και τελικώς κρατικήν καταστολήν μίαν φιλοσοφικήν η φιλολογικήν ένωσιν η κίνησιν ως εμφανίζει ο κ. Λάος την εταιρείαν των Πεφωτισμένων.

Αντιθέτως τα δημοσιοποιηθέντα και κυκλοφορηθέντα στοιχεία της εταιρείας του Αδάμ Βαϊτσχάουπ παρουσιάζουν αποκρυφιστικήν, σατανιστικήν οργάνωσιν στοχοποιούσαν την δράσιν της Εκκλησίας και επιδιώκουσα την βιαίαν ανατροπήν της καθεστικυίας τάξεως. Ειδικώτερον εις έρευναν την οποίαν διενήργησε η αστυνομία του τότε υφισταμένου κράτους της Βαυαρίας εις την οικίαν του ιδρυτού και αρχηγού των Ιλλουμινάτι Αδάμ Βαϊτσχάουπ ανεύρον μίαν μεγίστην στογγύλην αίθουσαν μαύρου χρώματος, εις τον τοίχον της οποίας υπήρχε ζωγραφισμένη μία τεραστία “χείρ της δόξης” με την μαύρη δάδα και με χρυσά γράμματα τα στοιχεία “G.E.A.A.L.H.H.H.A.D.M.M”, που αντιστοιχούσαν στις λατινικές λέξεις “Gloir et Amour A Loucifer. Haine, Haine Haine Au Dieu. Madit, Maudit, Maudit” και μεταφράζονται ως “Δόξα και Αγάπη στον Εωσφόρο! Μίσος, μίσος, μίσος εις τον Θεόν. Κατάρα, Κατάρα, Κατάρα!”.

Μεταξύ των αντικειμένων και εντύπων, που κατεσχέθησαν ήτο και το πρόγραμμα της οργανώσεως που επεδίωκε τα εξής: 1. Να ανατρέψη όλους τους τότε Βασιλείς και να εγκαταστήση δικό της παγκόσμιο Βασιλέα, που θα εξελέγετο μεταξύ των 300 ανωτάτων ηγετών της οργανώσεως. 2. Να ανατρέψη εκ βάθρων όλες τις Θρησκείες, να δολοφονήση τους ηγέτας των, να εκτελέση τους Κληρικούς και να εγκαταστήση μιαν νέαν παγκόσμιον θρησκείαν με Θεόν, τον δυσώνυμον Εωσφόρον. Δια την επιτυχία του σκοπού της είχεν συντάξει και ανάλογον σχέδιον δράσεως. Προωθούσε εις τα Πανεπιστήμια Καθηγητας μέλη της, καθώς και στους κόλπους της Εκκλησίας, στο Δημόσιο, στο Στρατό, στην εκπαίδευση με σκοπό κάτω από διάφορα προσωπεία να προωθείται η νέα θρησκεία του Εωσφόρου.

Το μυστικό σύμβολο των Ιλλουμινάτι ήτο ένα χέρι που κρατούσε δάδα με φλόγες. Η εταιρεία του Αδάμ Βαϊτσχάουπ κατόπιν των ανωτέρω διελύθη και κατεδιώχθη υπό του Βαυαρικού Κράτους και των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, αλλά όπως αναφέρεται εις την Εγκυκλοπαίδεια “Ελευθέρας Τεκτονικής” εκδ. Στοάς ΟΜΗΡΟΣ σελ. 677 (Αθήναι 1851) η αποκρυφιστική αντίληψις των Ιλλουμινάτι του Αδάμ Βαϊτσχάουπ ενσωματώθηκε εντός του Ελευθεροτεκτονισμού, εις τον οποίον εκληρονόμησε ολόκληρον την εσωτερικήν της (σατανιστικήν) φιλοσοφίαν. Πολλοί των βαθμών του Τεκτονισμού ιδίως του Σκωτικού δόγματος στηρίζονται επί της αρχής των Πεφωτισμένων. Άλλωστε τον στόχο των Ιλλουμινάτι του Αδάμ Βαϊτσχάουπ ανέλαβεν σήμερον ο διεθνής Σιωνισμός, που προωθεί με το σχέδιο MPA την επιβολή της παγκόσμιας θρησκείας του δυσωνύμου Εωσφόρου.

Κατόπιν των ανωτέρω παρέλκει η περαιτέρω ενασχόλησις με μίαν μυστικήν εταιρείαν, την οποίαν διέλυσε το Βαυαρικόν Κράτος δια τους ανωτέρω λόγους και την οποίαν επιθυμεί ο αξιότιμος κ. Λάος να ανασυστήση εν Ελλάδι.

Μεθʼ εορτίων ευχών
Ο Μητροπολίτης
† ο Πειραιώς Σεραφείμ»
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009 >>

Απο την πηγή του Αντιαιρετικού Εγκολπίου.
http://egolpio.wordpress.com/2010/02/06/illuminati-2/

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Επίσης ουδέν σχόλιον,
επι του παρόντος τουλάχιστον.

Απο το σκότος
στο Φώς.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

<< Πειραιεύς 14 Ἰανουαρίου 2010

Παγία ἀρχὴ τοῦ κανονικοῦ δικαίου ἀλλὰ καὶ τοῦ Εὐαγγελικοῦ Νόμου εἶναι ἡ μὴ ἀνάμειξις τῶν ἐκκλησιαστικῶν προσώπων εἰς θέματα καὶ δράσεις τῆς ἐκτελεστικῆς ἐξουσίας. Ἡ Ἐκκλησία ὡς σῶμα τοῦ Τρισαγίου Θεοῦ κινεῖται εἰς τὴν σφαῖραν τοῦ πνεύματος, τὰ μέλη Της ὅμως δροῦν ἐντός του κόσμου καὶ ὑποχρεοῦνται νὰ ἔχουν γνώση καὶ ἄποψη γιὰ τὰ κοινά τοῦ βίου πράγματα. Ἐντὸς αὐτοῦ τοῦ πλαισίου ἐπιθυμῶ νὰ συμβάλω εἰς τὴν εὔστοχα ἀπὸ τὴν Κυβέρνηση τῆς πατρίδος μας διεξαγομένη διαβούλευση, διὰ τὸ ζήτημα τῆς παροχῆς ἑλληνικῆς ὑπηκοότητος εἰς τοὺς οἰκονομικοὺς μετανάστας, ἀναφέρων τὰς ἑξῆς ταπεινὰς θέσεις:


1. Ἡ πολιτογράφησις ἢ ἡ παροχὴ ὑπηκοότητος κατὰ τὴν παγκόσμιον νομικὴν ἐπιστήμην δὲν ἀποτελεῖ ἀνθρώπινον δικαίωμα. Μόνο ἄμοιροι νομικῆς παιδείας μποροῦν νὰ ἰσχυρισθοῦν τὸ ἀντίθετον.

2. Ὁ ἰσχύων κῶδιξ ἑλληνικῆς ἰθαγενείας κατὰ τὴν γνώμην μου τυγχάνει πλήρης ἀλλὰ θὰ ἠδύνατο νὰ συντμηθοῦν οἱ ὑπ’αὐτοῦ προβλεπόμενες προθεσμὶες καὶ νὰ περιοριστῇ ἡ ἀντιδραστικότης τῆς γραφειοκρατίας.

3. Ἡ γεωγραφικὴ θέσις τῆς χώρας μας, μεταξὺ τριῶν ἠπείρων, τὴν μεταβάλλει αὐτοδικαίως σὲ πύλη εἰσόδου στὸν φερόμενο εὐρωπαϊκὸ «παράδεισο» τῶν ὄντως ἐμπεριστάτων καὶ δυστυχούντων πληθυσμῶν τῆς Ἀσίας καὶ τῆς Ἀφρικῆς καὶ εἶναι γνωστὴ ἡ μέθοδος ποὺ χρησιμοποιοῦν κυρίως οἱ Τοῦρκοι δουλέμποροι βυθίζοντες τὰ πλαστικὰ πλοιάρια μεταφορᾶς τῶν μεταναστῶν καὶ μεταβάλοντες τεχνηέντως τὶς διαδικασίες ἀποτροπῆς εἰσόδου εἰς τὰ χωρικὰ ὕδατα τῆς χώρας σὲ ἀνθρωπιστικὲς ἐπεμβάσεις διασώσεως τῶν διακινδυνευόντων μὲ πνιγμὸ παρανόμων μεταναστῶν.

4. Θὰ ἰσχυριστοῦν μερικοὶ, ὅτι ἡ ἀναδρομὴ στὸ ἱστορικὸ παρελθὸν, ἐμπεριέχει τὸ στοιχεῖο τοῦ ξενοφοβικοῦ συνδρόμου, εἶναι ὅμως τραγικὸ λάθος νὰ παροραθῇ ἡ ἱστορικὴ πραγματικότης, ὅτι κάθε σπιθαμὴ Ἑλληνικῆς γῆς ἀπηλευθερώθη ἀπὸ τὴν βάναυσο ὀθωμανικὴμουσουλμανικὴ δεσποτεία μὲ ποταμοὺς αἵματος καὶ τύμβους ὀστέων καὶ θὰ πρέπει ἐναύλως νὰ ἠχοῦν στὴ σκέψη μας οἱ λόγοι τοῦ ἀποθανόντος Πρωθυπουργοῦ τῆς γείτονος χώρας Τουργκοὺτ Ὀζὰλ λέγοντος: «Οἱ διεκδικήσεις τῆς Τουρκικῆς Πολιτείας εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδος μποροῦν νὰ ὑλοποιηθοῦν μὲ τὴν εἰρηνικὴ ἐπέλασι μουσουλμανικῶν πληθυσμῶν σὲ αὐτὴ, ὑπὸ τὴν μορφὴ μεταναστευτικοῦ ρεύματος». Πιστεύω ὅτι οὐδεὶς ἐχέφρων θὰ ἐπεθύμει νὰ δῇ αὐξανομένη τὴν μουσουλμανικὴ μειονότητα τῆς Ἑλλάδος μὲ ἀκρίτους πολιτογραφήσεις μεταναστῶν μουσουλμανικῆς θρησκευτικῆς παραδοχῆς, οἱ ὁποῖοι θὰ ἀπαιτήσουν αὐτὸ ποὺ συμβαίνει στὴν Ἑλληνικὴ Θρᾴκη, δηλαδή νὰ ὑποχωρῇ τὸ ἑλληνικὸ δικαιϊκὸ σύστημα, ἔναντι τῆς μουσουλμανικῆς Uma καὶ τοῦ θρησκευτικοῦ νόμου Saria, νὰ ἰσχύῃ εἰς ὅλην τὴν Ἐπικράτειαν.

5. Παρὰ τὰ φληναφήματα τοῦ Φαλμεράϊερ καὶ ἄλλων συγχρόνων του θαυμαστῶν, ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς ἀποτελεῖ Γένος καὶ συνεπῶς οἱ ντιρεκτίβες τῆς Νέας Ἐποχῆς, διάβαζε τοῦ διεθνοῦς Σιωνιστικοῦ τέρατος, ποὺ τώρα ἐπιχειρεῖ νὰ στραγγαλίσῃ τὴν οἰκονομικὴ ζωὴ τοῦ Πλανήτη, διὰ πολυπολιτισμικὴ σύνθεση τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας τυγχάνουν διὰ τὴν συντριπτικὴ πλειονοψηφία τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ ἀπαράδεκτες καὶ ἑπομένως τὸ ζήτημα τῆς ἀλλαγῆς τοῦ Κώδικος ἰθαγενείας πρέπει νὰ τύχη τῆς συγκεκριμένης ψήφου τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.

6. Ἡ ἔννοια τοῦ Γένους εἶναι σύμφυτος μὲ τὸ δίκαιο τοῦ αἵματος καὶ ὄχι μὲ τὸ δίκαιο τοῦ τόπου γεννήσεως, ποὺ ἰσχύει κυρίως σὲ νεοπαγῆ κρατικὰ σχήματα μὲ χαρακτῆρα μωσαϊκοῦ ἐθνοτήτων ὅρα ΗΠΑ, Καναδᾶ, Αὐστραλία κ.λ.π.

7. Δὲν ἀμφιβάλλω διὰ τὴν φιλοπατρίαν τῶν συνελλήνων ὅλων τῶν κομματικῶν τάσεων καὶ τὴν μή ἐξάρτησι τους ἀπὸ ξένα κέντρα ἀποφάσεων ἀλλὰ νομίζω, ὅτι θὰ πρέπει ἐμπράκτως ἡ φιλοπατρία καὶ ἡ ἐλευθερία ὅλων μας νὰ ἀποδεικνύωνται καθημερινῶς.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ >>

Απο την πηγή του Τρελογιάννη.
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/01/blog-post_1645.html

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Ουδέν σχόλιον.

Στο Φώς.

ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ, ΕΞΑΡΧΙΑ και ΡΩΣΙΑ

<< […]
Αν δεν επενέβαιναν οι Μεγάλες Δυνάμεις στη Ρωμυλία (Βαλκάνια) θα γινόταν, με πολύ φυσικό τρόπο, πραγματικότητα το όραμα του Ρήγα. Ένα ενιαίο ελληνόφωνο κράτος με ενωμένους τους δίγλωσσους Ρωμηούς (αρβανιτόφωνους, βλαχόφωνους, σλαβόφωνους) μέσω της ελληνικής γλώσσας, παιδείας και της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Μέχρι τις αρχές του 19ού αιώνα στη Ρωμυλία (Βαλκάνια-Ρούμελη) οι υπόδουλοι χριστιανοί ήξεραν ότι ο εθνάρχης τους βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη, και όταν αποφάσιζαν να σπουδάσουν σπούδαζαν φυσικά σε ελληνικά σχολεία. Τελικά τα Βαλκάνια κατάντησαν από Ρούμελη πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης και σε αυτή τη μεταβολή συνέβαλλε και το Ελληνικό Κράτος. Στις αρχές του 19ού αιώνα, με τις άστοχες πολιτικοεκκλησιαστικές επιλογές που έκανε, καταφέρε, αντί να συμβεί ο αναμενόμενος διαμελισμός του Μεγάλου Ασθενούς (τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), να συμβάλλει στον κατατεμαχισμό του μαρτυρικού σώματος της Ρωμηοσύνης.
Πάντως ουδέν κακόν αμιγές καλού! Και δόξα τω Θεώ ...


Διονύσης Παπαχριστοδούλου >>

Όλο το κείμενο, στην πηγή του Τρελογιάννη.
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/02/blog-post_1293.html

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Ουδέν σχόλιον.

Στο Φώς.

ΝΕΑ ΡΩΜΗ και ΣΛΑΒΟΙ

<< Ήταν πάγια πολιτική της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης (Βυζάντιο) να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενσωμάτωσης των αλλόφυλων που έρχονταν σε επαφή μαζί της. Από τον Ισοκράτη (4ός αιώνας π.Χ.) και μετά είχε επικρατήσει στον Ελληνισμό η άποψή του ότι Έλληνες είναι, όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας και όχι απλώς όσοι είναι στην καταγωγή, τη ράτσα. Αυτόν τον οικουμενικό πολιτισμό ήρθε να συμπληρώσει και να εδραιώσει η Εκκλησία του Χριστού.

« Η πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέχρι κυριολεκτικά τις μέρες μας, απέδειξε ότι τηρεί με ευλάβεια την παρακαταθήκη του Αποστόλου Παύλου: "Οπου ουκ ένι Έλλην και Ιουδαίος, περιτομή και ακροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δούλος, ελεύθερος, αλλά τα πάντα και εν πάσι Χριστός" (Προς Κολοσσαείς, γ’ 11). Σε ολόκληρο το χιλιόχρονο βίο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά και αργότερα, μέχρι σήμερα, διατηρεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως κόρην οφθαλμού την Παύλειο παρακαταθήκη ότι, ανεξάρτητα από την εθνοφυλετική τους καταγωγή, όλοι οι πιστοί απαρτίζουν ένα άγιο έθνος.

... Η Ορθοδοξία αποτελεί λοιπόν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπέρβαση της ιδεολογίας του φυλετισμού και του εθνικισμού, ιδεολογίας που αποτελεί αίρεση της αυθεντικής χριστιανικής διδασκαλίας. ... Στη μακραίωνη πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου βλέπουμε την αναίρεση του εθνοφυλετισμού, τη γνήσια οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας που υπερβαίνει τα εθνικιστικά σχήματα ...

Ο 19ος αιώνας, όμως, που θα φέρει το θρίαμβο των ιδεολογιών στη Δύση αλλά και τη συγκρότηση των νέων εθνικών κρατών, θα είναι και εκείνος που θα ανοίξει την Κερκόπορτα της Μητρός Εκκλησίας. Βαρύ θα είναι το διπλό πλήγμα που θα δεχθεί η οικουμενική φυσιογνωμία του Φαναρίου από την πραξικοπηματική απόσπαση (το σχίσμα) της Ελλαδικής Εκκλησίας του 1833, αλλά και της ίδρυσης της Βουλγαρικής Εξαρχίας το 1870. Ενα πλήγμα που θα υποχρεώσει τελικά την πατριαρχική Σύνοδο του 1872 να καταδικάσει τον εθνικισμό (εθνοφυλετισμό) ως αίρεση.»
[…]
Η ρωμαϊκή (βυζαντινή) αυτοκρατορία αποδεχόταν ως γνήσιο τέκνο της όποιον ασπαζόταν το ρωμαίϊκο τρόπο ζωής (περίπου όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ με το γνωστό ... "american way of life"). Τόσο πολύ δεν μετρούσε η καταγωγή, που ακόμη και από ταπεινές, απολίτιστες, γνωστές για την αγριότητά τους φυλές (π.χ. Ίσαυροι) μπορούσε να κατάγεται ο αυτοκράτορας και να το δηλώνει χωρίς αυτό να εμποδίζει την αναρίχησή του στο θρόνο. Πλούσιοι και φτωχοί πάντα υπήρχαν αλλά ποτέ δεν κυριάρχησε ο ρατσισμός των "γαλαζοαίματων". Αυτή η μη ρατσιστική αντίληψη διαπότιζε και τα λαϊκά στρώματα, τον "κόσμο της καλύβας" και τους άρχοντες, τον "κόσμο του παλατιού".

« Ο εκχριστιανισμός των σλαβικών λαών στα Βαλκάνια και στη Ρωσία κατά τους 9ο και 10ο αιώνες που εκπορεύθηκε από την Κωνσταντινούπολη, με όργανο τα ιδαίτερα σχήματα, τις παραδόσεις, αλλά, κυρίως, τη γλώσσα των λαών αυτών. Εγχείρημα που διατηρεί διαχρονικά την πανευρωπαϊκή του διάσταση και το οποίο ήταν τότε αδιανόητο για τη φραγκική Δύση, όπου είχε ήδη τότε αρχίσει να εκφύεται ο σπόρος του εθνοφυλετισμού, η εθνικιστική ιδεολογία που θα χαρακτηρίζει αργότερα την Εσπερία.» Αυτή λοιπόν την ριζικά μη ρατσιστική νοοτροπία ενέπνευσαν και στους μέχρι τότε Σκλαβηνούς οι Φωτιστές τους. Χάρη στο έργο των Ιεραποστόλων αυτών η κοινωνία των Σκλαβηνών απέκτησε τους εγράμματούς της.
[…]
Διονύσης Παπαχριστοδούλου >>

Όλο το κείμενο, στην πηγή του Τρελογιάννη.
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/02/blog-post_4901.html

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Έτσι ακριβώς.

Στο Φώς.

Δυσοσμία από την κόπρο στο άντρο της φαυλοΔημοκρατίας μας!

<< Όταν μιλάω για Χούντα της φαυλοΔημοκρατίας εννοώ κυρίως τον κεντρικό πυρήνα του Κοινοβουλευτισμού – διάβαζε Κυνοβουλευτισμού – όπου 300 ασύδοτοι βουλευτές – διάβαζε βολευτές – και οι παρατρεχάμενοι που τους ξεσκονίζουν και τους λιβανίζουν ξοδεύουν προκλητικά τα χρήματα των ανηλεώς φορολογούμενων μέχρι και υποσιτιζόμενων πολιτών για να εξυπηρετήσουν τα ακριβά κέφια τους.

Τι είπατε; Λίγο σεβασμό να δείξω στους δημοκρατικούς θεσμούς; Ειλικρινά πολύ θα το ήθελα, αλλά προς το παρόν δε μου το επιτρέπουν οι ίδιοι οι θεσμοί. Όταν οι εκφυλισμένοι “θεσμοί” αρχίσουν να σέβονται τους πολίτες, τότε πολύ ευχαρίστως να τους σεβαστώ κι εγώ. Μέχρι τότε, όμως, έχω χρέος να τα λέω έξω από τα δόντια, «είτε ακούσωσι είτε απειθήσωσι», αν και γνωρίζω πού με γράφουν οι φαυλοκυνικοί…

[…]

Με άλλα λόγια, ο υποτιθέμενος ναός της Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε άντρο απάτης, σπατάλης και ασυδοσίας, κατά τα καλά και συμφέροντα των εθνοπατέρων και των παρατρεχάμενών τους! Και το χειρότερο είναι ότι κανένας Αλμούνια δεν τους αγγίζει. Οι υπηρέτες του σάπιου συστήματος φαίνεται πως είναι στο απυρόβλητο. Κι εμείς οι ραγιάδες, μοιραίοι κι άβουλοι, σερνόμαστε όλο και ποιο βαθιά στην εξαθλίωση, βαυκαλιζόμενοι με την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε μια "δημοκρατική" χώρα... >>

Όλο το κείμενο, στην πηγή της «Αλήθειας που λέγεται», εδώ.
http://seferou.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Γειά σου Μαρία "του Σεφέρη"!

Καλή σου συνέχεια,
απο το σκότος
στο Φώς! ;+)

Ποιά είναι η βασίλισσα της φούσκας

<< Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, είναι ότι βρίσκεται κυριολεκτικά παντού. Σαν ένα τεράστιο χταπόδι, τυλιγμένο γύρω από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα που μπορεί να αποφέρει χρήματα. Αποτελεί μια πληγή στο κυρίαρχο Δυτικό σύστημα του δημοκρατικού καπιταλισμού, που ενώ κυβερνάται από την ελεύθερη αγορά και τις ελεύθερες εκλογές, δεν μπόρεσε να προβλέψει το ότι η οργανωμένη πλεονεξία πάντα θα υπερτερεί μιας ανοργάνωτης δημοκρατίας.

Η Goldman Sachs πετυχαίνει το σκοπό της χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια απλή μέθοδο. Τοποθετεί τον εαυτό της στη μέση μιας κερδοσκοπικής φούσκας, πουλώντας ομόλογα για τα οποία γνωρίζει πως δεν αξίζουν δεκάρα. Στη συνέχεια ρουφά τεράστια ποσά από τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, υποβοηθούμενη από μια διεφθαρμένη πολιτεία, που της επιτρέπει να φτιάχνει τους κανόνες όπως της συμφέρει, με αντάλλαγμα τα ψίχουλα που η τράπεζα μοιράζει στους πολιτικούς προστάτες της. Στο τέλος, και αφού επέλθει η απόλυτη φτώχια σε εκατομμύρια απλούς πολίτες, η διαδικασία αρχίζει πάλι από την αρχή, με την τράπεζα να σπεύδει να μας σώσει, δανείζοντας μας τα δικά μας λεφτά… με τόκο, και παριστάνοντας τον σωτήρα μας.
[…]
Όλα όσα μεσολάβησαν απέδειξαν απλά πως για την Goldman Sachs δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά. Η κυβέρνηση μπορεί να αφήσει κάποιους άλλους παίχτες να πεθάνουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διακινδυνέψει η οντότητα της Goldman Sachs. Σήμερα, και με μια απλή αλλαγή προσώπων, η τράπεζα συνεχίζει να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού.
[…]
Rolling Stone – Inside The Great American Bubble Machine.
Απόδοση: S.A. >>

Όλο το κείμενο, στην πηγή του Antinews εδώ.
http://www.antinews.gr/?p=33533

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Νεοταξικές φούσκες+παλαιοτοξικές μπουρμπουλήθρες...

Καλά ξεμπερδέματα απο της απανθρωπιάς το ζόφο να'χουμε,
απο το σκότος
στο Φώς.

Μεταφορά-Αλλαγή Πρωτεύουσας

<< Πρόταση για απομάκρυνση από την Αθήνα του Διοικητικού και Οικονομικού κέντρου της Ελλάδος.

Διότι, συν τοίς άλλοις, το Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι κορεσμένο, φιλοξενεί το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας στο 2% του εδάφους της!

Συνάντηση στις 20.01.2010 Αγαπητοι φιλοι, Την Τεταρτη, 20 του μηνος και ωρα 6.30, στα Γραφεια της εφημεριδος "Χριστιανικη" Ακαδημιας 78Δ, στον Ε οροφο, θα γινει συναντηση των φιλων και οπαδων της Επιτροπης πολιτων για την "Αλλαγη-Μεταφορα Πρωτευουσης" με κύρια θεματα:

Την οριστικη εγκριση της Διακηρυξης (Μανιφεστου), την ιδρυση ηλεκτρονικου περιοδικου και την εκτυπωση της διακυρηξης μαζι με το βιβλιαρακι του Ακαδημαικου Σολωνα Κυδωνιατη και διανομη του προς ενημερωση του Πολιτικου, Επιχειρηματικου και Ακαδημαικου κοσμου, καθως και ολων ανεξαιρετως των Ελληνων πολιτων.


Παρακαλεισθε να παρευρεθειτε (χρειαζομαστε καποιον νομικο να συζητησουμε την νομικη εξελιξη της κινησής μας) διοτι αυτη την στιγμη, αντι μιας πραγματικης διοικητικης μεταρυθμισης, βλέπουμε να προωθειται μια καλα υπολογισμενη με μονο πολτικα κινητρα μεταρύθμιση, ονομαζομενη "Καλλικρατης" ή "Καποδιστριας2".

Με μεγαλη εκτιμηση

Ο Συντονιστης της Επιτροπης
Στεφανος Σωτηριου
nipesot@yahoo.com

Το Λεκανοπέδιο της Αθήνας έχει πλέον επιτύχει την μοναδική διεθνή πρωτοτυπία να φιλοξενεί το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας στο μόλις 2% του εδάφους της χώρας!. (Ο πληθυσμός που συγκεντρώνουν οι πρωτεύουσες της Δ. Ευρώπης σε σχέση με το σύνολο των κατοίκων της χώρας τους, απέχει πολύ από αυτόν της ελληνικής πρωτεύουσας: Βερολίνο 4%, Ρώμη 5%, Αμστερνταμ 6%, Μαδρίτη 7%, Βρυξέλλες 10%, Ελσίνκι 10%, Λονδίνο 12%, Παρίσι 15%, Στοκχόλμη 16%, Λισσαβώνα 20%, Λουξεμβούργο 21%, Κοπεγχάγη 23%, Βιέννη 24%, Δουβλίνο 28%).


Είναι γνωστό ότι λίγο μετά την εθνική παλιγγενεσία, η Αθήνα, επελέγη ως σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού για πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους παρ' ότι ήταν ακόμη μία ασήμαντη πολίχνη.

Ακολούθησε ένας περίπου αιώνας, κατά τον οποίο, παρά την ύπαρξη φιλόδοξων πολεοδομικών σχεδίων και προθέσεων, η ανάπτυξη της πόλεως έγινε με τρόπο άτακτο και ληστρικό, έτσι ώστε τα σχέδια συρρικνώθηκαν και το μέλλον της πόλεως υποθηκεύτηκε.

[...]

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως ότι, εάν δεν δώσουμε μιά ριζική λύση στο πρόβλημα της πρωτεύουσας, ώστε να ξαναγίνουν πανελλήνια τα ενδιαφέροντα των πολιτών και της πολιτείας, θα υποστούμε, συντομότερα απ' όσο υποψιάζονται οι κορυβαντιώντες Ελληνες, εδαφική συρρίκνωση της πατρίδας μας και πολιτιστική αλλοτρίωση του έθνους μας.

Η μεταφορά της πρωτεύουσας ίσως είναι η σημαντικότερη κίνηση αναδιάρθρωσης και επαναδημιουργίας του ελληνικού κράτους, και θα συμβάλλει δραστικά στην επιβίωσή του.

Γι αυτό καλούμε κάθε πατριώτη να συστρατευθεί μαζί μας στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να κάνουμε ευρύτερα γνωστή και αποδεκτή αυτή την πρόταση.

19.01.10 von Στεφανος Σωτηριου >>

Όλο το κείμενο, στην πηγή εδώ.
http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1365&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=135537d9ac

Περισσότερα, εδώ.
http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=116&Itemid=131

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Να+κάτι ακόμη ενδιαφέρον
+κυρίως αναγκαιότατο, επιβαλλόμενο ώς+εφικτό
τη στενή+τεθλιμμένη ελλαδική σήμερον ημέρα.


Καλή μετάβαση λοιπόν,
απο το σκότος
στο Φώς.

Μόνη λύση,δραχμῆ. €=καταστροφῆ.