Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μέλη τοῦ ὀρθόδοξου ποιμνίου Ἰορδανίας ἄρχισαν ν'ἀποκαλοῦν ἀνάξιο τόν πατριάρχη Θεόφιλο Ἰεροσολύμων

   ...Οι πρώτες ἰαχές "Ἀνάξιος" γιά τόν Πατριάρχη Θεόφιλο Ἰεροσολύμων στό "Ἰστοφῶς
ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία Ἰορδανίας+Παλαιστίνης!...

   Ἰδοῦ τό δελτίο τῦπου τῆς Ὀρθόδοξης Ἀραβικῆς Νεολαίας Ἰορδανίας:



   "Την Κυριακή 21 Δεκέμβρη του 2014 κατά την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου, Αμμάν Ιορδανίας, μέλη της Ορθόδοξης Αραβικής Νεολαίας Ιορδανίας μαζί με το ποίμνιο φώναξαν «Ανάξιος» επί 3 φορές κάθε φορά που οι ιερείς μνημόνευαν τον κύριο Θεόφιλο. Η πρώτη φορά ήταν κατά τή διάρκεια των «Ειρηνικών», η δεύτερη φορά ήταν κατά την μεγάλη είσοδο και η τρίτη φορά ήταν κατά την δέηση «Εν πρώτοις, μνήσθητι, Κύριε, του πατρός και πατριάρχου ημών Θεοφίλου...», η οποία εκφωνείται μετά το «Άξιον Εστίν». Η στάση των ιερέων ήταν ουδέτερη χωρίς καμία αντίδραση, συνεπώς συνεχίστηκε η Θεία Λειτουργία ειρηνικά μέχρι τέλους.


            Η Ορθόδοξη Αραβική Νεολαία Ιορδανίας είχε προειδοποιήσει να φωνάξει δια την αναξιότητα του κυρίου Θεοφίλου σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει θετική ανταπόκριση εκ του ιδίου και της συνόδου του, να πραγματοποιηθεί δηλαδή ένας διάλογος αγάπης εκ μέρους της ιεραρχίας για τα ζητήματα και αιτήματα που ανησυχούν ιδιαίτερα το ορθόδοξο ποίμνιο Ιορδανίας και Παλαιστίνης. 


            Αυτή η κίνηση είναι εκκλησιαστικό δικαίωμα του κάθε ορθόδοξου ποιμνίου κατά τους Ιερούς Κανόνες.


             Η συγκεκριμένη κίνηση θα επαναλαμβάνεται και σε άλλους ναούς της Ιορδανίας εκ της Ορθόδοξης Αραβικής Νεολαίας Ιορδανίας και το Ορθόδοξο ποίμνιο.


            Παρακάτω, ακολουθούν 2 βίντεο που δείχνουν την δεύτερη και τρίτη φορά που είχαν φωνάξει «Ανάξιος» μέλη της Ορθόδοξης Αραβικής Νεολαίας Ιορδανίας μαζί με το ορθόδοξο  ποίμνιο στον Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στο Αμμάν Ιορδανίας:


-Κατά την Μεγάλη Είσοδο:




-Κατά την εκφώνηση «Εν πρώτοις, μνήσθητι, Κύριε, του πατρός και πατριάρχου ημών Θεοφίλου...»:




Ο αγώνας συνεχίζεται!

Ήγγικεν η ώρα!



«Ει Ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών»

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.



22 Δεκέμβρη 2014

Αμμάν Ιορδανίας

Ορθόδοξη Αραβική Νεολαία Ιορδανίας."

   ..."Κοντός ψαλμός ἀλληλούϊα"...
Γιά τό τί "εἰρηνικά"... μέλλει γενέσθαι...


   Ἀπό τό σκότος,

Δευτέρα 22 Δεκέμβρη.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σκέψεις Ὀρθόδοξης νεολαίας Ἰορδανίας ὑπέρ ἐνότητος ποιμνίου+ἰεραρχίας Ἐκκλησίας+περί ἀναξιότητος Θεοφίλου

   Ἀκόμη νεότερα+κοχλάζοντα νέα στό "Ἰστοφῶς
ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία Ἰορδανίας+Παλαιστίνης!...

Δύσκολα τά πράγματα...,
ἀλλά κάποια στιγμή ἔρχεται ο καιρός πού πρέπει+ξεχωρίζει η ἤρα ἀπό τό στάρι...
Ἄς δοῦμε+"συμμετέχουμε" στό μέτρο τοῦ δυνατοῦ τοῦ καθενός μας,
στό δράμα αὐτό πού ὀφείλει+θά καταλήξει εἰς Δόξαν Θεοῦ+σωτηρίαν ἀνθρώπων...,
ἀργά ἤ γρήγορα...
Οὐδεμία γάρ ἄλλη "κάθαρση"+κατάληξη μπορεί νά ἔχει τό ἔργον τοῦτον...
              

«Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν»


          Σκεπτόμενοι βαθιά αυτό το απόσπασμα του Σύμβολου της Πίστεως αναρωτιόμαστε που είναι η καθολικότητα στην τοπική μας Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων! Που είναι ο διάλογος για να υπάρχει ενότητα μεταξύ πατέρα και τέκνων; 


          Στις 15 Δεκεμβρίου του 2014 ο πατριάρχης Ιεροσολύμων έκανε το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ παίρνοντας για ακόμη μια φορά μια αυθαίρετη απόφαση διώχνοντας ριζικά από το πατριαρχείο τον πνευματικό πατέρα χιλιάδων πιστών τον αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Ατάλλα, ορφανεύοντάς τους για ακόμη μια φορά, ενώ πρώτα η ίδια εκκλησιαστική ηγεσία είχε αφήσει τους πιστούς ορφανούς αδιαφορώντας για την πνευματική τους τροφή και τις ποιμαντικές τους ανάγκες για πολλά χρόνια.



          Αυτή η αυθαίρετη απόφαση της συνόδου δείχνει πόσο δειλή είναι η πατριαρχική ηγεσία διότι φοβούμενη να αντιμετωπίζει με ανδρεία τις παρεξηγήσεις που έχει δημιουργήσει η ίδια μεταξύ αυτής και του πιστού ποιμνίου και σκεπτόμενη πόσο σοβαρά εμπόδια είναι τα συγκεκριμένα 7 πνευματικά και ποιμαντικά αιτήματα τουορθόδοξου ποιμνίου απέναντι στα σκοτεινά σχέδιά της, έκανε αυτό το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ μη λαμβάνοντας υπόψη τι θα μπορούσε να ακολουθήσει ως αποτέλεσμα αυτής της μη σοφής κίνησης, απομακρύνοντας λοιπόν με αργούς ρυθμούς τον αρχιμανδρίτη Χριστόφορο και διώχνοντάς τον ριζικά από την αγιοταφίτικη αδελφότητα, μάλιστα δε από το πατριαρχείο γενικώς διώχνοντας τον ιερέα που επί πολλά χρόνια καλύπτει τα κενά μεταξύ πατριαρχείου και ποιμνίου. 



          Πραγματοποιώντας η πατριαρχική ηγεσία αυτή τη δειλή κίνηση, νόμιζε ότι απαλλάχθηκε από τα αιτήματα του ποιμνίου, ξεγελάστηκε νομίζοντας πως διώχνοντας τον Χριστόφορο θα φοβηθούν οι πιστοί και θα σωπάσουν, μη γνωρίζοντας όμως ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «Χριστόφορος» και ότι όσο θα υπάρχει διωγμός θα εμφανίζεται κάθε φορά ένας καινούργιος «Χριστόφορος», θα αντιστεκόμαστε μέχρι να πραγματοποιηθούν τα δίκαια ποιμαντικά και πνευματικά αιτήματά μας.



          Στις 22 Νοεμβρίου του 2014 είχε πραγματοποιηθεί μια συνέντευξη τύπου στην ορθόδοξη κοινότητα στο Αμμάν Ιορδανίας, όπου ενημερώθηκαν οι περισσότερες τοπικές και ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ιορδανίας για τις εξελίξεις της πνευματικής αναγέννησης του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με παρόντες τους 2 τηλεοπτικούς σταθμούς Al Mayadeen και Roya TV.



          Στις 14 Δεκεμβρίου του 2014 πραγματοποιήθηκε επίσης ένα μεγάλο συνέδριο στην ορθόδοξη λέσχη στο Αμμάν με τίτλο «Το ορθόδοξο αραβικό ζήτημα είναι εθνικό ζήτημα», όπου ομιλητές ήταν ο άγιος Σεβαστείας κύριος Θεοδόσιος, η Ιορδανή βουλευτής κυρία Χίντ Αλφάγιεζ, ὁ πρώην υπουργός κύριος Μαμντούχ Αλαμπάντι, ο ερευνητής κύριος Φάουζι Ταέμε, ο πολιτικός αναλυτής κύριος Χάλεντ Ραμαντάν και επίσης ο δικηγόρος κύριος Ομάρ Ατούτ.



           Κατά το μεγάλο αυτό συνέδριο, συμμετείχαν κάποιοι Ιορδανοί ισλαμιστές ιμάμηδες που στήριζαν τη στάση των ορθόδοξων αράβων Χριστιανών και το ορθόδοξο ζήτημα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Μεταξύ άλλων πρότεινε ο κύριος Σάλεμ Αλφαλαχάτ, μέλος του Ισλαμικού Δραστικού Μετώπου, να πραγματοποιηθεί μια ειρηνική πορεία που να ξεκινήσει μπροστά από ένα κεντρικό τζαμί του Αμμάν, κρατώντας διάφορα πανό που να αναφέρουν συνθήματα δια την απελευθέρωση του ορθόδοξου αραβικού ποιμνίου στην Ιορδανία και Παλαιστίνη από την αδικία της συγκεκριμένης πατριαρχικής ηγεσίας.


          Παράλληλα, τέθηκε μια σοβαρή πρόταση εκ μέρους του κυρίου Χαλέντ Ραμαντάν που έλεγε να ιδρυθεί μια ειδική ιορδανική λαϊκή επιτροπή, που να στηρίζει τα ζητήματα των ορθόδοξων αράβων χριστιανών, με τήν πρόταση να έχει θετική ανταπόκριση εκ μέρους των συμμετεχόντων στο συνέδριο, τόσο από τους Χριστιανούς όσο και από τους μωαμεθανούς.



          Μεταξύ άλλων ανέφερε ο άγιος Σεβαστείας κύριος Θεοδόσιος, ότι η ύπαρξη των Χριστιανών είναι απειλούμενη  στην Παλαιστίνη και γενικότερα στην περιοχή, από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τους μυστικούς πράκτορες τους. Δεν θέλουν να ακούγεται μια εθνικά Χριστιανική  φωνή, που να καλεί συνεχώς για την εθνική υπαγωγή, αλλά θέλουν την διάλυση των Χριστιανών για να μπορέσει το Ισραήλ να περάσει τα σχέδιά του. Τόνισε επίσης, ότι δεν θα  παρατήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας που σκοπό έχουν την πραγματοποίηση μιας θετικής μεταρρύθμισης, παρά τη συνωμοσία, τις πολλές απειλές και τους πολλούς εκβιασμούς που δεχόμαστε.



           Η Ιορδανή βουλευτής κυρία Χίντ Αλφάγιεζ τόνισε, πως θα πολεμηθούν αυστηρά τέτοιου είδους αποφάσεων μην αφήνοντας να εκδιωχθούν Ιορδανοί Χριστιανοί ιερείς από την χώρα, όπως για παράδειγμα την προσπάθεια εκδίωξης του Ιορδανού πολίτη αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Ατάλλα. Ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να ιδρυθούν εκκλησιαστικό λύκειο και μια θεολογική σχολή στην Ιορδανία, που να ανήκει στο πατριαρχείο και το υπουργείο παιδείας της Ιορδανίας, πάνω απ’ όλα όμως να αναγνωριστεί η μονή Ζωοδόχου Πηγής από την πατριαρχική ηγεσία και να προχωρήσουν στην επίσημη κουρά των μοναχών.


          Στον παρακάτω σύνδεσμο, "Οι Ὀρθόδοξοι Ἰορδανίας+Παλαιστίνης δηλῶνουν ἀνάξιο τόν Πατριάρχη Θεόφιλο Γ'...", είναι το κείμενο της επίσημης δήλωσης της Ορθόδοξης Αραβικής Νεολαίας Ιορδανίας και Παλαιστίνης και της Ορθόδοξης Κοινότητας Ιορδανίας, που εκδόθηκε με αφορμή την εκδίωξη του αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Ατάλλα από την αγιοταφίτικη αδελφότητα και το πατριαρχείο και την μη υλοποίηση των αιτημάτων του ορθόδοξου ποιμνίου Ιορδανίας και Παλαιστίνης όλα αυτά τα 10 χρόνια που είναι πατριάρχης Ιεροσολύμων ο κύριος Θεόφιλος



          Έτσι λοιπόν, κύριε Θεόφιλε, αφού επιλέξατε να είστε ανάξιος της εμπιστοσύνης του ποιμνίου σας, παύετε να είστε ποιμενάρχης μας, ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε καλή φώτιση και καλύτερη μετάνοια,  μα πάνω απ’ όλα καλό παράδεισο!



Ο αγώνας συνεχίζεται!
Ήγγικεν η ώρα!


«Ει Ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών»
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.


                Πέμπτη 18-12-2014
Αμμάν Ιορδανίας,


Μόνη λύση,δραχμῆ. €=καταστροφῆ.