Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!»


29/05/2010

Ένα Δραματικό Ευθυμογράφημα,
που επέχει και την έννοια λαϊκού Μανιφέστου.-

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!»

«Σεμνά και ταπεινά» διατυπώνουμε μία... πρόταση –μάλλον απαίτηση- διά του λόγου, προς το παρόν, από τα «περήφανα νειάτα» και τα «τιμημένα γεράματα» σ’όλους αυτούς που είπαν: «Ο λαός στην εξουσία, το ΠΑ-ΣΟΚ (και δέος) στην κυβέρνηση», «Η Ελλάδα ανήκει στους… Έλληνες» (και όλοι μαζί «ανήκομεν εις την Δύσιν»), «Ευχαριστούμε τις Η.Π.Α. για την σωτηρία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο», «Η επανίδρυση του Κράτους είναι πρωταρχική μας δέσμευση» καθώς επίσης πως θα πατάξουν τους νταβατζήδες της Ελληνικής κοινωνίας, πως το νόμιμο είναι και δίκαιο, που φρόντισαν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά –σαν τα «άλλα» να ήταν από άλλο κράτος-, που τζογάρισαν –για το καλό μας!- τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μας, που εκσυγχρόνισαν την Ελλάδα με τα Δημόσια έργα(;) που έκαναν την χώρα μας περήφανη και ξακουστή με τους Ολυμπιακούς αγώνες σ’όλον τον κόσμο, που εκτίναξαν στα ύψη το Χρηματιστήριο, που δεν μπόρεσαν να τιθασέψουν τον «στρατηγό άνεμο», που εξασφάλισαν «ένα εισόδημα για τα γεράματα» στους κληρικούς μας και φρόντισαν να δώσουν έναν κλήρο για τους άκληρους κληρικούς και μοναχούς μας, που τίμησαν την πνευματική τους σχέση με τους κουμπάρους τους, που έκαναν τις προσωπικές μας τηλεφωνικές συνομιλίες γνωστές στους συνανθρώπους μας (to know us better…), που άνοιξαν τα σύνορά μας στους αναξιοπαθούντες γείτονες και μή, και έτσι αυξήθηκε ο πληθυσμός της χώρας μας και η υπογεννητικότητα (και τα τζάμπα… εργατικά χέρια), που επανίδρυσαν το κράτος με σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη και για τόσα και τόσα άλλα καλά και αγαθά έργα που μας προσέφεραν τα τελευταία 35 χρόνια!!

Έχοντας λοιπόν επίγνωση της ευεργεσίας που δεχθήκαμε όλ’αυτά τα χρόνια και θέλοντας να σταθούμε στο ύψος των υποχρεώσεών μας απέναντί τους, και λόγω του ότι η χώρα μας περνά μεγάλη κρίση ανεργίας, επιχειρηματικότητας, αποβιομηχάνισης, άδικης βουλευτικής πενίας, κατάργησης δημαρχιακών και νομαρχιακών θέσεων, προτείνουμε –και απαιτούμε- για όλους αυτούς που πλήττονται από τα ανωτέρω, να δώσουμε θέσεις απασχόλησης κοινωνικής προσφοράς αορίστου χρόνου –και όχι με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή stage- και με συγκεκριμένη ημερήσια 12ώρη απασχόληση και εξαήμερη εργασία, νομοθετικά κατοχυρωμένη, σε:
- Α. υπαίθριους χώρους (νταμάρια, χ.υ.τ.α., καρνάγια, σε αναδασώσεις, καθαρισμούς δασών, ακτών, ποταμών, λιμνών, αστικών και ημιαστικών περιοχών, διαλογητήρια ανακύκλωσης απορριμάτων, διαφόρων αγροτικών και κτηνοτροφικών εργασιών) φροντίζοντας έτσι και για την καλή τους υγεία.
- Β. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως μέσα στις προαναφερθείσες κατηγορίες πολιτών που πλήττονται, υπάρχουν και υπέργηροι ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτοί θα πρέπει να τύχουν της συμπόνοιάς μας και… της ανθρωπιάς μας. Θα εργάζονται λοιπόν σε κλειστούς χώρους, όπως: χυτήρια, ορυχεία, υπονόμους, στην διαχείριση βιολογικού καθαρισμού νοσοκομείων και κοινοχρήστων χώρων (ουρητήρια, δημόσια κτήρια κ.λ.π.), σε γηροκομεία.
Για την απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και των κειμένων κανόνων εργασίας, όπως και για το περί δικαίου αίσθημα του λαού, οι απασχολούμενοι στις ανωτέρω εργασίες κοινωνικής προσφοράς απανταχού της Ελληνικής επικράτειας –συμπεριλαμβανομένων και των «γκρίζων ζωνών» του Αιγαίου-, θα έχουν την υψηλή επιστασία-εποπτεία, από:
  1. τους μακροχρόνια άνεργους πολίτες,
  2. τους απολυθέντες των προγραμμάτων stage και συμβασιούχους ορισμένου χρόνου,
  3. τα άτομα που δεν ανήκαν στα λεγόμενα «δικά τους παιδιά», και
  4. τους αδιόριστους επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ.

Όσον αφορά την διαβίωσή τους, αυτή σε γενικές γραμμές θα πρέπει να καθορισθεί ως κατωτέρω:
- Α. Ο χώρος διαμονής τους θα εμφορείται από πνεύμα οικονομίας και καλλιέργειας της κοινωνικότητάς τους. Γι’αυτούς τους λόγους, καταλληλότεροι χώροι είναι τα «τόλ» σε εγκαταλελειμένα στρατόπεδα, κτίρια πτωχευμένων επιχειρήσεων , κουφάρια εργοστασίων που μεταφέρθηκαν σε γειτονικές χώρες, βιοτεχνικοί χώροι και αποθήκες αντιπροσωπειών που από κακοδιαχείριση και ατασθαλείες έκλεισαν. Η κοινωνικότητα των απασχολουμένων θα καλλιεργείται, εφ’όσον θα διαμένουν ανά τουλάχιστον 20 άτομα σε ενιαίο χώρο.
- Β. Η σίτισή τους θα διαπνέεται από κανόνες υγιεινής. Η μεσογειακή διατροφή (φασόλια, κουκιά, χαρούπια, μπάμιες, ζοχοί κ.λ.π. παρόμοια) σε λιτές μερίδες και άπαξ ημερησίως θα είναι για να διατηρούνται λιπόσαρκοι και να εκτελούν αβασάνιστα και αγόγγυστα το κοινωνικό τους έργο, διά βίου.
- Γ. Στον ελεύθερο χρόνο τους, απαραίτητη είναι η ΣΩ.ΒΕ. (σωματική βελτίωση). Προς τούτο, οι υπεύθυνοι επόπτες θα τους απασχολούν είτε με σουηδική γυμναστική, είτε με ρυθμικού βηματισμού βόλτες στον περιβάλλοντα χώρο της διαμονής τους και κατά τετράδες, άδοντας τραγούδια από τις χαμένες πατρίδες, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

Εφ’ώ συνετάχθη το παρόν, υπογράφεται ως έπεται:
Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ… «ΑΣΦΑΛΤΟΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

(Ακολουθούν υπογραφές και η περίφημη στρογγυλή σφραγίδα του Δημοσίου!!!)

Με συμπάθεια στους αποδέκτες,
Μιχάλης Χορευταρής.
κιν: 6946/283-486

†††††††††††††††††††††††††††††††††


Αμήν.

Απο το σκότος
στο Φώς.

"Σημείωσις" ενδεικτική, από τό μέλλον (19/09/2011):
<< ...τό καλύτερο ίσως...
"μεταπολεμικό" (ίσως+πρό-πολεμικό...) "ανέκδοτο" (πρός τό παρόν...)
+την παρούσα "επιστροφή στό μέλλον"... :+) >>

Πηγή:
http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_2939.html


2 σχόλια:

Σαλογραια είπε...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΟΥ.
ΓΕΛΑΣΑΑΑ!

Elijah H.Junior-Στο Φώς! είπε...

+σύ καλύτερα τζάνεμ.

Τ'απόλαυσα ομοίως
+έπονται κυρίως τα έργα μας
κατά τους λόγους μας...

Καλή σου Παναγία,
στο Φώς.

Ο Προφήτης Ηλίας+τα έσχατα..!

Ο Προφήτης Ηλίας+τα έσχατα..!
π. Αθανασίου Μυτιληναίου