Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ὀρθόδοξοι Ἰορδανίας+Παλαιστίνης δηλῶνουν ἀνάξιο τόν Πατριάρχη Θεόφιλο Γ'...


Σκληρή δήλωση τῆς Ὀρθόδοξης Ἀραβικῆς Νεολαίας Ἰορδανίας+Παλαιστίνης και της Ορθόδοξης Κοινότητας Ιορδανίας,
κατά τῆς ἀσύγκριτα σκληρότερης πρακτικής τοῦ πατριαρχικού περιβάλλοντος Θεοφίλου Γ΄ Ἰεροσολύμων... 
+πέραν αὐτοῦ ἀκόμη, ἐπί ἔτη πολλά!...
Ἀπ΄ ὄ,τι φαίνεται, ἔφτασε ο καιρός πού ἤρθε η σταγόνα+ξεχείλισε τό ποτήρι τῆς ὑπομονῆς, ἀνοχῆς, ὑπακοῆς+ὑποταγῆς...
Με τίς ὄποιες καλές+κακές ὄψεις τῶν παραπάνω στάσεων...
Διαβάστε
+ἐπανερχόμεθα με σύντομο ἐπίλογο, πρός τό παρόν...


"Δήλωση της Ορθόδοξης Αραβικής Νεολαίας Ιορδανίας και Παλαιστίνης
και της Ορθόδοξης Κοινότητας Ιορδανίας.

            Στις 15 Δεκεμβρίου του 2014 η Ορθόδοξη Αραβική Νεολαία Ιορδανίας και Παλαιστίνης έλαβε γνώση των αποφάσεων της λεγόμενης ιεράς συνόδου του πατριαρχείου Ιεροσολύμων με επικεφαλής τον κύριο Θεόφιλο αρχιεπίσκοπο Θαβώρ και λεγόμενο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο οποίος αποφάσισε να τιμωρήσει τον ευλαβέστατο Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Ατάλλα, ηγούμενο και πνευματικό πατέρα της Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ντιμπίν (Γέρασα, βορείου Ιορδανίας) απομακρύνοντάς τον από την αγιοταφίτικη αδελφότητα και να είναι πλέον αποκομμένος από το πατριαρχείο, διότι ζητούσε επανειλημμένα από τον παράνομο πατριάρχη να εφαρμόσει τους εκκλησιαστικούς κανόνες και κανονισμούς στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.


            Η πραγματοποίηση αυτής της απόφασης ήρθε μετά από μια σειρά πολλών αυθαίρετων αποφάσεων εις βάρος αρκετών ιερέων και ιερομονάχων, φοβίζοντάς τους ώστε να πάψουν να φωνάζουν δια την αλήθεια των συνειδήσεών τους. Αυτή η τακτική είναι άνευ προηγουμένου κατά την εκκλησιαστική ιστορία και είναι αποτέλεσμα της αντικαθεστώτητας του παράνομου πατριάρχη Θεοφίλου κατά των υπαρχόντων Ιερών Κανόνων στην Παλαίφατη Εκκλησία, όπως η άρνησή του να εφαρμόσει τον Ιορδανικό νόμο με αριθμό 27 του έτους 1958 και η συνεχής παραβίαση των Ιερών Κανόνων των Αγίων Αποστόλων (με αριθμούς: 25, 29, 30, 35, 36, 38, 58). Επίσης η απόρριψή του στα επανειλημμένα αιτήματα των τεκνών του ποιμνίου, είτε είναι λαϊκοί είτε είναι κληρικοί, τα οποία αφορούν την εφαρμογή των ιερατικών καθηκόντων του ως Πατριάρχης, μαζί με πολλές εσκεμμένες καταχρήσεις  που έπραξε εις βάρος του δίκαιου των ευλαβέστατων αράβων ιερέων και ιερομονάχων και εις βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικώς. Επίσης, μη σεβόμενος τους ιερούς κανόνες των Αγίων Αποστόλων και του Πατριαρχείου, όπως η πολιτικοποίηση και ιουδαιοποίηση της Εκκλησίας και η σιωπή του για την διαφθορά αυτής -πράγμα που δυσφημεί την εικόνα της δοξασμένης Εκκλησίας και τις πολύτιμες εθνικές στάσεις Της, όπως η δημιουργία ενός ρατσιστικού κλίματος μεταξύ τέκνων της Μιάς Εκκλησίας και του ενός έθνους.

            Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτή τη δήλωση απαντούμε ως εξής: η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντικανονική και έχει ληφθεί από μία μη ικανή σύνοδο και ανακοινώνουμε ότι ο κύριος Θεόφιλος αρχιεπίσκοπος Θαβώρ, δεν είναι νόμιμος Πατριάρχης της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και είναι ΑΝΑΞΙΟΣ εμπιστοσύνης και δεν μας αντιπροσωπεύει εμάς, αλλά ούτε το ορθόδοξο αραβικό ποίμνιο στην Ιορδανία και Παλαιστίνη γενικώς, ενώ ούτε και η σύνοδός του μας αντιπροσωπεύει, έτσι ώστε βάση αυτών των δηλώσεων ομολογούμε ότι οι αποφάσεις αυτής της συνόδου είναι άκυρες και δεν συνδέονται με την Εκκλησία και θα πολεμηθούν.   



            Ανακοινώνουμε την πτώση του κυρίου Θεοφίλου και ότι από αυτή τη στιγμή παύει να είναι πνευματικός πατέρας και ποιμένας για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ιορδανία και Παλαιστίνη έπειτα από 10 χρόνια αγνόησης των ζητημάτων του Ορθόδοξου Αραβικού ποιμνίου, αδιαλλαξίας, ρατσισμού και δημοσίως καταπάτησης του Ιορδανικού νόμου που οριοθετεί τους κανονισμούς του Πατριαρχείου. Ζητούμε από όλους τους πιστούς ιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να σταματήσουν να μνημονεύουν τον μητροπολίτη Φιλαδελφείας (Αμμάν) κύριο Βενέδικτο και τον μητροπολίτη Πέλλης (βορείου Ιορδανίας) κύριο Φιλούμενο στις θείες λειτουργίες και ιερές ακολουθίες, καθώς είναι μέλη της λεγόμενης ιεράς σύνοδου και άμεσα εμπλεκόμενοι στη μοιραία συγκεκριμένη απόφαση, ενώ επίσης αιτούμαστε να υποκαθιστούν το όνομα του κυρίου Θεοφίλου με το όνομα του οικουμενικού Πατριάρχη όπως αναφέρεται ιστορικά ως πρώτος μεταξύ ίσων.

            Βεβαιώνουμε τον ανελεήμωνα και κατακριτικό Πατριάρχη, ότι ο ευλαβέστατος αρχιμανδρίτης Χριστόφορος ηγούμενος της μόνης ορθόδοξης μονής στην Ιορδανία ότι θα παραμείνει με τιμή και αξιοπρέπεια στο μοναστήρι του, ασχέτως στάσεων των οποιωνδήποτε εκ των εμπλεκομένων, θα λειτουργεί κανονικά πραγματοποιώντας όλες τις ιερές ακολουθίες της ημέρας και δεν θα υποστεί καμμία ζημία όσο θα είμαστε το ποίμνιό του, αφού αυτό επιλέγει τόν ποιμένα του.

            Εκπλησσόμαστε από την υποστηριζόμενη στάση της Ιορδανικής κυβέρνησης και της Παλαιστινιακής Αρχής στον ανάξιο κύριο Θεόφιλο, ο οποίος εκπροσωπεί μιαν ιστορική αποικιοκρατία στην Ορθόδοξη Εκκλησία, χρησιμοποιώντας την ρατσιστική πολιτική του εναντίον των τέκνων του έθνους Ιορδανίας και Παλαιστίνης και αναρωτιόμαστε λοιπόν για τη μυστήρια δύναμη που υποστηρίζει τον κύριο Θεόφιλο και πάει εναντίον του ορθόδοξου αραβικού ζητήματος πιέζοντας τους ορθόδοξους Άραβες χριστιανούς στην Ιορδανία και Παλαιστίνη. Δηλώνουμε δε, ότι όλη την ευθύνη τήν φέρουν οι κυβερνήσεις για τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν από αυτήν την εκκλησιαστική κρίση.

            Η ορθόδοξη αραβική νεολαία στη Ιορδανία έχει στείλει προς την Αυτού Μεγαλειότητα  Βασιλιά της Ιορδανίας κύριο Αμπτουλλάχ Β` μιαν επιστολή αναφερόμενοι στο ζήτημα του ορθόδοξου αραβικού ποιμνίου και την υποστήριξή της για τη στάση του αρχιμανδρίτου πατρός Χριστόφορου, ενώ στην επιστολή υπάρχουν περίπου 10.000 υπογραφές ιορδανών πολιτών οι οποίοι ζητούν από την Αυτού Χασεμιτική Μεγαλειότητα την άμεση παρέμβαση για την δικαίωση του αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Ατάλλα και του ορθόδοξου αραβικού ποιμνίου από τις αδικίες και συκοφαντίες εκ μέρους των συγκεκριμένων Ελλήνων πατριαρχικών αποίκων.

            Ζητούμε από όλους τους Ορθοδόξους Πατριάρχες να στείλουν επίσημους αντιπροσώπους, ώστε να πραγματοποιήσουν έναν διάλογο με τους εκπροσώπους του ορθόδοξου ποιμνίου της Ιορδανίας και Παλαιστίνης, συζητώντας λεπτομερώς όλα τα γεγονότα με ουδέτερη στάση και δίδοντας επιθυμητές συστάσεις πριν να είναι πολύ αργά.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Φιλαδέλφεια/Αμμάν Ιορδανίας,

Ορθόδοξη Αραβική Νεολαία Ιορδανίας και Παλαιστίνης

και Ορθόδοξη Κοινότητα Ιορδανίας."


   ...Προφανῶς ο πόλεμος μεταξῦ τῶν δύο παρατάξεων λαμβάνει πλέον ἄλλες διαστάσεις...
+σ΄ αὐτές τίς περιπτώσεις ὄπου τό ἀσυμβίβαστο εἴναι ἀδιαμφισβήτητο,
"δέρ κέν μπί ὄνλι οὐάν"... ("there can be only one"/μπορεί νά ὑπάρξει μόνο ἔνα-ς).
+ἐπειδῆ στήν πραγματικότητα ἐπικρατεί μόνο τό καλό διά πάντα,
αὐτό+μόνο στηρίζουμε+ἀπ΄ αὐτό στηριζόμεθα διά τήν αἰώνια ἐπικράτηση Αὐτοῦ...,
Τοῦ μόνου ἀγαθοῦ Δημιουργοῦ+Κυρίου τοῦ παντός.
   Καλή+σύντομη ἐπιτυχία λοιπόν στίς δυνάμεις Τοῦ Φωτός,
κατά τῶν ψευδοδυνάμεων τοῦ σκότους...

Ὑγ: Τά καλά Χριστούγεννα+οι σχετικές εὐχές τους..., 
πάντα βοηθοῦν στό δρόμο αὐτό, Τοῦ νικητοῦ Τοῦ Φωτός...

Ὑγ2: ...Ἔνα ἄλλο καλό ἀπ΄τήν ὑπόθεση αὐτή...,
εἴναι ὄτι ἀρχίζουν οι δύο ὄχθες πιστῶν τοῦ Ἰορδάνη νά ἔρχονται πιό κοντά,
ἐν Πνεύματι Ἀληθείας+Σωτηρίας...
Η πέραν τοῦ Ἰορδάνου ποταμοῦ Περαία Ἰορδανία ἀνατολικά...,
με τήν "δῶθε" Παλαιστίνη+Ἀγία Γῆ τῆς Ἐπαγγελίας δυτικά...
+τόν εὐλογημένο ρύακα ἀνάμεσα νά ξεπλένει τίς ἀνομίες πάντων ἠμῶν ἐν τῆ οἰκουμένη,
"ἐπί τας πηγάς τῶν ὑδάτων"... Αὐτοῦ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μόνη λύση,δραχμῆ. €=καταστροφῆ.