Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

2η ἀνθρώπινη ἀλυσίδα Ἰ.μ. Ζωοδόχου Πηγῆς Ντιμπίν, Γέρασα Ἰορδανίας

    Λάβαμε ἐδῶ+μέρες νεότερα στὸ "Ἰστοφῶς" σχετικά με τά τεκταινόμενα στήν Ἐκκλησία Ἰορδανίας,
ἀναφορικά με τή διένεξη με τό Πατριαρχείο Ἰεροσολύμων
+συγκεκριμένα ἀπό τήν ἰερᾶ μονή Ζωοδόχου Πηγῆς Ντιμπίν,
στά δυτικά προάστεια τῶν Γεράσων στή βόρεια Ἰορδανία,
ὄπου πραγματοποιήθηκε διά δεύτερη φορά ἀνθρώπινη ἀλυσίδα γύρωθεν τῆς μονῆς
+λοιπές ἐκδηλώσεις τιμῆς+ἀντίστασης/ἀντίδρασης ἐντός αὐτῆς,
ἀλλά δυστυχῶς καθυστερήσαμε νά τά δημοσιεύσουμε.



   "Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου του 2014  για ακόμη μια φορά η ανθρώπινη αλυσίδα προσευχής γύρω από την Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ντιμπίν /Ιορδανία μετά την Θεία Λειτουργία.

    Έπειτα συναντήθηκαν οι πιστοί και κάποιοι κληρικοί με τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Χριστόφορο, τους εξήγησε την εννιάχρονη πολιτική και συμπεριφορά του πατριάρχη Θεοφίλου Γ’ με τον ίδιο προσωπικά αλλά και με το ποίμνιο, η οποία συμπεριφορά πληγώνει τον κάθε πιστό, η πολιτική του δε, κρύβει δυστυχώς ένα ύπουλο καταστροφικό σχέδιο για την παρουσία των αράβων ορθόδοξων πιστών στη μέση ανατολή.

   Παρόντες ήταν περίπου 1500 πιστοί εκ του ορθόδοξου ποιμνίου, ορθόδοξοι βουλευτές, πρόεδροι ορθόδοξων κοινοτήτων και η ορθόδοξη νεολαία Ιορδανίας. Δεν έλειψε η παρουσία των ΜΜΕ, με παρόντες το Aljazeera news, το τοπικό ιδιωτικό κανάλι στην Ιορδανία Roya TV [φωτογραφίες+βίντεο], διάφορες τοπικές και ηλεκτρονικές εφημερίδες από την Ιορδανία [Ad-Dustour+Ammon /φωτογραφίες].

 
    Υπήρχαν πανό όπως την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου του 2014 αλλά και άλλα καινούργια που είχαν εκφράσει την απόλυτη στήριξη πολλών μεγάλων σογιών στον πνευματικό τους πατέρα αρχιμανδρίτη Χριστόφορο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία των σογιών της Βορείου Ιορδανίας, όπου είχε διακονήσει για πολλά χρόνια ο ίδιος ως πατριαρχικός επίτροπος, ήταν πολύ θερμή.


   Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου του 2014 κατά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Almayadeen, φιλοξένησαν τον αρχιμανδρίτη Χριστόφορο όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 
    «Βλέπουμε τον κίνδυνο των γεγονότων γύρω μας και τις δύσκολες συνθήκες που απειλούν την ύπαρξη της χριστιανοσύνης η οποία είναι βασικό μέρος της κοινωνίας των ευλογημένων τόπων μας.
Οι άραβες ιερείς βρισκόμαστε σε συστηματικό διωγμό από την ιεραρχία μας, η αιτία του διωγμού είναι ότι δεν θέλουν να αναφέρουμε το θέμα της πνευματικής αναγέννησης. Ο λόγος ξεκινήματος αυτής είναι η θέλησή μας να διατηρηθεί η χριστιανική ύπαρξη στα μέρη μας, από την άλλη υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας και τα ακίνητα της εκκλησίας των Ιεροσολύμων τα οποία διαχειρίζονται παράνομα συνεχώς».

Ένα αίτημα που ζητάμε επανειλημμένα, είναι η ύπαρξη ορθού εκκλησιαστικού έργου το οποίο πρέπει να πηγάζει εκ των έσω του Πατριαρχείου βασισμένο στην πραγματοποίηση των εκκλησιαστικών κανόνων και κανονισμών, οι οποίοι πραγματοποιούνται σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου εκτός από την εκκλησία των Ιεροσολύμων.
Έως πότε θα συνεχιστεί αυτή η επικίνδυνη κατάσταση; Τα παιδιά μας αφήνουν την Εκκλησία τους ακολουθώντας τις αιρέσεις, οι οποίες έχουν ξένες ατζέντες σχετικά με τις εθνικές, εκκλησιαστικές και πνευματικές διδασκαλίες.
Η σημαντικότητα της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων βασίζεται στο γεγονός ότι είναι η μόνη εθνική Εκκλησία, ενώ οι λοιπές εκκλησίες των άλλων δογμάτων έχουν βάση στο εξωτερικό, όπως η παπική εκκλησία στο Βατικανό, ενώ η ευαγγελική εκκλησία στη Μεγάλη Βρετανία και ούτω καθεξής.
Πριν 100 χρόνια οι ορθόδοξοι χριστιανοί ήταν το 95% του χριστιανικού πληθυσμού ενώ σήμερα έχει μείνει το ένα τέταρτο εξ αυτών. Ο λόγος της φυγής των περισσοτέρων σε άλλα δόγματα, είναι η σοβαρή παραμέληση της ιεραρχίας μας και η συστηματική απομάκρυνση των πιστών από την εθνική τους Εκκλησία με σκοπό να χάσουν τις ρίζες τους, διότι η Εκκλησία διατηρεί τα θεμέλια των παιδιών της στην πατρίδα τους.
Παρατηρούμε την ύπαρξη ενός επικίνδυνου ύπουλου σχεδίου, που παρεμπιπτόντως έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για αυτό. Οι εχθροί μας, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να μας απομακρύνουν από την πατρίδα μας.
 

Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων έχει την ιδιοκτησία όλων των πανάγιων προσκυνημάτων όπου  πραγματοποιήθηκε ολόκληρο το σωτήριο έργο, τα οποία προσκυνήματα συνδέουν τη ζωή Του Κυρίου και Σωτήρα ημών Ιησού Χριστού με τη Γη, όπως ο Ι. Ν. της Γεννήσεως Του Σωτήρα εν Βηθλεέμ, ο Ι. Ν. της Αναστάσεως εν Ιερουσαλήμ. 
Το ερώτημά μας λοιπόν: που είναι η πνευματική ακτίνα αυτών των πανάγιων προσκυνημάτων που συνδέονται άμεσα με τον Δεσπότη και Κύριο Χριστό;! Όταν επισκέπτεται κανείς τα πανάγια προσκυνήματα  δεν βρίσκει ούτε μια βιβλιοθήκη! Δεν εκδίδονται πνευματικά βιβλία! Δεν υπάρχει κάποιο μοναστήρι να φιλοξενεί όσους επιθυμούν να τρέφονται πνευματικά! Αυτοί οι τρόποι σβήνουν την ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητα του κάθε πιστού στην πατρίδα μας, ώστε να μεταναστεύει στο εξωτερικό.


Η στάση όλων μας είναι ακλόνητη, θα μείνουμε στην εκκλησία μας και στην πατρίδα μας βεβαιώνοντας τους πάντες γιά την ύπαρξη της χριστιανοσύνης και την αδελφική συνύπαρξη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που έχει ρίζες 1400 χρονών.
Οι περισσότεροι εκ των ιεραρχών που κυριεύουν σήμερα το Πατριαρχείο είναι πολιτικοποιημένοι και έχουν ξένες ατζέντες που σκοπό έχουν την απομάκρυνση των παιδιών της εκκλησίας από την πατρίδα τους, αλλά και να μην πραγματοποιηθούν τα δικαιώματά τους, όπως για παράδειγμα η μη απαγόρευση του μοναχισμού».

             
    Θα θέλαμε να επισημάνουμε μια είδηση που έχει αναφερθεί σε διάφορες ελληνικές ηλεκτρονικές εφημερίδες, όπως η Hellas Force, όπου είχαν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Βηθλεέμ είναι πλέον υπό την προστασία της UNESCO». Πιστεύουμε λοιπόν ότι στο μέλλον αυτή η πολιτική θα συμπεριλάβει σιγά-σιγά όλα τα μέρη των πατριαρχικών ακινήτων στην Παλαιστίνη, με συμπέρασμα την εξαφάνιση της Ορθοδοξίας στους Αγίους τόπους εξ αιτίας της λανθασμένης πολιτικής των μοναχών της αγιοταφίτικης αδελφότητας με επικεφαλή τον Πατριάρχη κύριο Θεόφιλο Γ’.


    Ζητούμε την στήριξη όλων σας μέσω των προσευχών σας, να παρακαλείτε Τον Κύριο και Θεό ημών να ελεήσει την Εκκλησία μας και το ποίμνιό Του. Αυτός ο διωγμός που αναφέρθηκε παραπάνω ανήκει σε κάθε ορθόδοξο πιστό παγκοσμίως αφού η Εκκλησία είναι Μια, Αγία, Αποστολική και Καθολική, ενώ μας ενώνει η πίστη μας στον Τριαδικό Θεό και η συμμετοχή μας στα Άγια και Θεία Μυστήρια.


Ορθόδοξη Νεολαία Ιορδανίας
Αμμάν Τετάρτη, 15.10.2014"



   Αὐτά τά "δίκαια+λεύτερα" λοιπόν -ξανά- ἀπ΄τήν τοπική Ἐκκλησία Ἰορδανίας
+... "συνεχίζουμε"!...

Ἀπὸ τὸ σκὸτος,

Ὑγ: Λυπούμεθα πού δέν εἴχαμε τή δυνατότητα νά δημοσιοποιήσουμε νωρίτερα -ξανά- στὸ "Ἰστοφῶς" τήν παρούσα εἴδηση-ἀνάρτηση...

Ὑγ2: Ἄν ἰσχύουν αὐτά πού καταγγέλονται στό δημοσίευμα τῆς Hellas force  
η λέξη προδοσία ἴσως εἴναι λίγη γιά νά χαρακτηρίσει τά ἔργα+τίς ἠμέρες τῶν ἀμετανόητων χυδαίων ἐνόχων,
ὄπου+ἄν βρίσκονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μόνη λύση,δραχμῆ. €=καταστροφῆ.