Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μεταφορά-Αλλαγή Πρωτεύουσας

<< Πρόταση για απομάκρυνση από την Αθήνα του Διοικητικού και Οικονομικού κέντρου της Ελλάδος.

Διότι, συν τοίς άλλοις, το Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι κορεσμένο, φιλοξενεί το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας στο 2% του εδάφους της!

Συνάντηση στις 20.01.2010 Αγαπητοι φιλοι, Την Τεταρτη, 20 του μηνος και ωρα 6.30, στα Γραφεια της εφημεριδος "Χριστιανικη" Ακαδημιας 78Δ, στον Ε οροφο, θα γινει συναντηση των φιλων και οπαδων της Επιτροπης πολιτων για την "Αλλαγη-Μεταφορα Πρωτευουσης" με κύρια θεματα:

Την οριστικη εγκριση της Διακηρυξης (Μανιφεστου), την ιδρυση ηλεκτρονικου περιοδικου και την εκτυπωση της διακυρηξης μαζι με το βιβλιαρακι του Ακαδημαικου Σολωνα Κυδωνιατη και διανομη του προς ενημερωση του Πολιτικου, Επιχειρηματικου και Ακαδημαικου κοσμου, καθως και ολων ανεξαιρετως των Ελληνων πολιτων.


Παρακαλεισθε να παρευρεθειτε (χρειαζομαστε καποιον νομικο να συζητησουμε την νομικη εξελιξη της κινησής μας) διοτι αυτη την στιγμη, αντι μιας πραγματικης διοικητικης μεταρυθμισης, βλέπουμε να προωθειται μια καλα υπολογισμενη με μονο πολτικα κινητρα μεταρύθμιση, ονομαζομενη "Καλλικρατης" ή "Καποδιστριας2".

Με μεγαλη εκτιμηση

Ο Συντονιστης της Επιτροπης
Στεφανος Σωτηριου
nipesot@yahoo.com

Το Λεκανοπέδιο της Αθήνας έχει πλέον επιτύχει την μοναδική διεθνή πρωτοτυπία να φιλοξενεί το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας στο μόλις 2% του εδάφους της χώρας!. (Ο πληθυσμός που συγκεντρώνουν οι πρωτεύουσες της Δ. Ευρώπης σε σχέση με το σύνολο των κατοίκων της χώρας τους, απέχει πολύ από αυτόν της ελληνικής πρωτεύουσας: Βερολίνο 4%, Ρώμη 5%, Αμστερνταμ 6%, Μαδρίτη 7%, Βρυξέλλες 10%, Ελσίνκι 10%, Λονδίνο 12%, Παρίσι 15%, Στοκχόλμη 16%, Λισσαβώνα 20%, Λουξεμβούργο 21%, Κοπεγχάγη 23%, Βιέννη 24%, Δουβλίνο 28%).


Είναι γνωστό ότι λίγο μετά την εθνική παλιγγενεσία, η Αθήνα, επελέγη ως σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού για πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους παρ' ότι ήταν ακόμη μία ασήμαντη πολίχνη.

Ακολούθησε ένας περίπου αιώνας, κατά τον οποίο, παρά την ύπαρξη φιλόδοξων πολεοδομικών σχεδίων και προθέσεων, η ανάπτυξη της πόλεως έγινε με τρόπο άτακτο και ληστρικό, έτσι ώστε τα σχέδια συρρικνώθηκαν και το μέλλον της πόλεως υποθηκεύτηκε.

[...]

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως ότι, εάν δεν δώσουμε μιά ριζική λύση στο πρόβλημα της πρωτεύουσας, ώστε να ξαναγίνουν πανελλήνια τα ενδιαφέροντα των πολιτών και της πολιτείας, θα υποστούμε, συντομότερα απ' όσο υποψιάζονται οι κορυβαντιώντες Ελληνες, εδαφική συρρίκνωση της πατρίδας μας και πολιτιστική αλλοτρίωση του έθνους μας.

Η μεταφορά της πρωτεύουσας ίσως είναι η σημαντικότερη κίνηση αναδιάρθρωσης και επαναδημιουργίας του ελληνικού κράτους, και θα συμβάλλει δραστικά στην επιβίωσή του.

Γι αυτό καλούμε κάθε πατριώτη να συστρατευθεί μαζί μας στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να κάνουμε ευρύτερα γνωστή και αποδεκτή αυτή την πρόταση.

19.01.10 von Στεφανος Σωτηριου >>

Όλο το κείμενο, στην πηγή εδώ.
http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1365&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=135537d9ac

Περισσότερα, εδώ.
http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=116&Itemid=131

†††††††††††††††††††††††††††††††††

Να+κάτι ακόμη ενδιαφέρον
+κυρίως αναγκαιότατο, επιβαλλόμενο ώς+εφικτό
τη στενή+τεθλιμμένη ελλαδική σήμερον ημέρα.


Καλή μετάβαση λοιπόν,
απο το σκότος
στο Φώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μόνη λύση,δραχμῆ. €=καταστροφῆ.