Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Ταραχὲς+οὐσιαστικά προβλήματα στὸ Πατριαρχείο Ἰεροσολύμων.Λάβαμε τήν παρακάτω στενάχωρη ἐπιστολή
+εἴμαστε ὑποχρεωμένοι νά τήν δημοσιοποιήσουμε πρός Δόξαν Θεοῦ
+ἔλεος ἀνθρώπων...

Τὰ πράγματα δέν φαίνονται+ἀκούγονται καθόλου καλὰ...,
ὄμως φαίνεται πὼς πρόκειται γιὰ πολὺ παλιὲς (πὸσο ἄραγες;...) πληγὲς
ποὺ «ἀπλὰ» ἤρθε ο καιρὸς νὰ «σκὰσουν», μὴ συγκαλυπτόμενες ποικιλοτρόπως πλὲον...

Παραθέτουμε οὔν τό κείμενο τῆς Ὀμὰδος Ὀρθοδόξων Νὲων Ἰορδανίας
+κλείνουμε –πρὸς τὸ παρὸν...- με ἔνα σύντομο ἀκροτελεύτιο σχόλιο...

«Προς την σεβαστή ιστοσελίδα «Εἰς Τὸ Φῶς»,
Χαίρετε!

Είμαστε η Ομάδα Ορθόδοξων Νέων από την Ιορδανία, που υπαγόμαστε ως γνωστόν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Αρχικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας γιά εσάς καὶ για το σημαντικό έργο το οποίο πραγματοποιούν όλα τά αληθινά Ελληνορθόδοξα ιστολόγια στις δύσκολες μέρες που περνά η ορθοδοξία και ειδικότερα η Ελλάδα η οποία δοκιμάζεται κατά παραχώρηση Θεού. Η φωνή όλων αυτών είναι σημαντική για όλους μας διότι αναδεικνύουν γεγονότα μείζονος  πνευματικής και εθνικής σημασίας για την Ελλάδα η οποία είναι το κέντρο της Ορθοδοξίας. Δυστυχώς όμως, κάποιοι πλανεμένοι προσπαθούν ανελλιπώς να μαχαιρώνουν την Ορθοδοξία μας με συμπέρασμα να επηρεάζεται αρνητικά και η τοπική μας Εκκλησία των Ιεροσολύμων.
Ο λόγος για τον οποίο στέλνουμε αυτή την επιστολή είναι για να παραθέσουμε στην Ελληνική κοινή γνώμη τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον ορθόδοξο κόσμο της Ιορδανίας και Παλαιστίνης και να καταγγείλουμε την διαφθορά που δυστυχώς κυριαρχεί στο Πατριαρχείο μας. Η φθορά στο πατριαρχείο μας πηγάζει εκ των έσω. Πρόθεσή μας δεν είναι να κατακρίνουμε ιερείς, αρχιερείς, ή ακόμα τον ίδιο τον πατριάρχη κύριο Θεόφιλο Γ’ , αλλά να διακρίνουμε το ορθό από το μη ορθό και την φθορά από τα ιερά έργα, η οποία είναι ικανή να πληγώσει τον κάθε ορθόδοξο πιστό που υπάγεται στο συγκεκριμένο πατριαρχείο. 
Ένα δυσάρεστο γεγονός είναι ότι πλέον πολλοί εκ του ορθόδοξου ποιμνίου έχουν φύγει από την Ορθοδοξία στους  παπικούς, ουνίτες, ευαγγελιστές και σε άλλες αιρέσεις ακόμη, σας το αναφέρουμε με ματωμένη καρδιά και δακρυσμένη ψυχή. Που είναι ο καλός ποιμένας να αναζητήσει τρέχοντας το χαμένο πρόβατο; Θλιβερό δε το γεγονός ότι και πολλά άλλα πρόβατα συνεχίζονται να χάνονται.
Τα στοιχεία που διαθέτουμε, μας δείχνουν ότι η εγκαθίδρυση του κυρίου Θεοφίλου του Γ’ ως πατριάρχης των Ιεροσολύμων ήταν στημένη. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο ίδιος εκτελεί εντολές από μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες αντιμάχονται την Ορθοδοξία. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, αισθανόμαστε την ανάγκη να ανάψουμε ένα κεράκι στο σκοτεινό δρόμο της πλάνης που κυριεύει κάποιους εκ της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου μας ώστε να μην χαθούν άλλα πρόβατα από την Εκκλησία του Λόγου της Αληθείας στις ακόλουθες γενιές καθώς και στην γενιά των παιδιών μας.
Το ορθόδοξο αραβόφωνο ποίμνιο μαζί με αραβόφωνους ιερείς και αρχιερείς, έχουν παρακαλέσει  επανειλημμένα μέσω κάποιων κληρικών τον πατριάρχη κύριο Θεόφιλο Γ’ να πραγματοποιήσει διάλογο με τους ιδίους τούς πιστούς ώστε να ακουστούν τα αιτήματά τους, αλλά η απάντηση ήταν «πρακτική», όπως για παράδειγμα είχε διακόψει την μηνιαία ευλογία (τους μισθούς) κάποιων εκ των αραβόφωνων ιερέων που είχαν ζητήσει τις αυτονόητες πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες του ορθόδοξου ποιμνίου Ιορδανίας και Παλαιστίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι ιερείς τις ευλογίες αυτές τις έδιναν σε φτωχές οικογένειες για να συντηρούνται, πράγμα που επιβεβαιώνουν κάποιες από τις συγκεκριμένες οικογένειες. Δεν αναφερόμαστε σε άλλες αρνητικές ενέργειες της ιεραρχίας, αλλά σας συνάπτουμε την επιστολή 

που έχουν στείλει πρόσφατα το ποίμνιο και κάποιοι εκ του αραβόφωνου κλήρου στον πατριάρχη κύριο Θεόφιλο Γ’, η οποία περιέχει τα επτά πνευματικά, ποιμαντικά και νομοκανονικά αιτήματά τους. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι ίδιοι έχουν στείλει την συγκεκριμένη επιστολή στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων www.romfea.gr όπου δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2014 εκ του κυρίου Αιμίλιου Πολυγένη.
Παρακαλούμε να μας στηρίξετε με την φωνή σας. Τα συγκεκριμένα ζητήματα και προβλήματα αφορούν τον κάθε ορθόδοξο πιστό παγκοσμίως, αφού όταν πονά ένα μέρος του σώματος τότε πονά όλο το σώμα μαζί του, έτσι λοιπόν, η ορθόδοξη εκκλησία είναι ένα σώμα που αν πονά το ένα μέρος του τότε πονά όλο το υπόλοιπο μαζί του, ενώ η ένωσή μας είναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας όπου μεταλαμβάνουμε το Άχραντο σώμα και το Αίμα του Χριστού Σωτήρα των παντών, ο οποίος Πόνεσε, Πέθανε, Αναστήθηκε, Ανελήφθη στους Ουρανούς και έστειλε Τον Παράκλητο Πνεύμα της Αληθείας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου δια της σωτηρίας ημών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτουμε κάποια στοιχεία 
για την εμπλοκή Ελλαδιτών πολιτικών θεσμικών και μή, αρχών και εξουσιών, ώστε με την στήριξή τους να «κληρωθεί» τήν εποχή εκείνη ο κύριος Θεόφιλος ως πατριάρχης Ιεροσολύμων. Τα στοιχεία βρίσκονται στο Blog «Εθνικά Θέματα Ελλάδος» σε παλαιές αναρτήσεις. Διαθέτουμε επίσης φωτογραφικό υλικό από ειρηνικές διαδηλώσεις από το έτος 2009 έως σήμερα 

[σσ/ἐνδεικτικά: Ἰερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας, Ἀμμὰν Ἰορδανίας 

Τέλος, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε να ακούσετε τα λεπτά αυτά ζητήματα που μας κλονίζουν και μας θλίβουν. Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας τό δυνατό συντομότερα και την βοήθειά σας προς εμάς δια της πνευματικής αναγέννησης της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.
Ο Θεός μαζί σας και η Κυρία Θεοτόκος να είναι στήριγμά σας.

Με Σεβασμό,
Η Ορθόδοξη Νεολαία Ιορδανίας. »

...Κατόπιν, λοιπὸν, τῶν ἀνωτέρω
+λοιπῶν σχετικῶν πληροφοριῶν,
τὸ μὸνο σὶγουρο εἶναι ὄτι ἀναμένουμε σχετικά ἐπικαιρότερα+ἀποκλειστικά νὲα
ἀπὸ τὸ παλαίφατο Πατριαρχείο Ἰεροσολύμων+τὸ λαὸ Τοῦ Θεοῦ+Κυρὶου τῶν πὰντων...
Αναμείνατε ἐναργῶς+ἐνεργητικῶς στὶς ὀθόνες σας...

           Ἀπὸ τὸ σκὸτος,
στὸ Φῶς...

Ὑγ: Ἔπειτα ἀπὸ μιὰ μακρὰν ἀπουσὶα διὰ ποικίλους λὸγους ἀπ΄τὸ παρὸν μετερίζι τοῦ ἰστολογίου,
ἴσως ἐπιστρέφουμε σιγὰ-σιγὰ στὸ «ἰστοφῶς»...,
λὸγῳ «ἀνωτέρας βὶας»...
+δὸξας τῶ Θεῶ...
Εὔχεσθε+προσεύχεσθε τῶ Κυρὶῳ τοῦ Παντὸς, κατὰ πὰντα+διὰ πὰντας...
+ἄπαντες οι Ἄγιοι Ἀπόστολοι μετὰ πὰντων ἠμῶν εἰς ταπεινή συνέχειαν αὐτῶν.


Κυριακή 29 Ἰοὺνη 2014.†ΒΒΒΒ†HOC VINCES†ΙCXC ΝΙΚΑ†

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Προφήτης Ηλίας+τα έσχατα..!

Ο Προφήτης Ηλίας+τα έσχατα..!
π. Αθανασίου Μυτιληναίου