Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέλευση Ἐκκλησίας Χουσόν β.Ἰορδανίας

   Παραλάβαμε+πάλι λὶγο καθυστερημένα στὸ "Ἰστοφῶς"
+δημοσιοποιοῦμε ἐπὶσης ὀλὶγον τὶ ἀργὸτερα
τὰ νεότερα ἀπὸ τὴ συνέλευση τῶν ὀρθοδόξων Ἀρὰβων/ἀραβοφώνων
τοῦ ποιμνὶου Ἰορδανίας+Παλαιστίνης τοῦ Ἐλληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ἰεροσολύμων
στήν πόλη Χουσόν τῆς βορείου Ἰορδανίας στίς 16 Αὐγούστου 2014.

    Ἀκολουθοῦν φωτογραφίες τῆς ἐκδήλωσης
+ἀνακοίνωση ἐλληνιστί ἐκπροσώπων τῆς νεολαίας ‘Ρωμαὶων Ὀρθοδόξων Ἰορδανίας.

 "Πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 2014 η συνέλευση στην πόλη Χούσον βορείου Ιορδανίας  με θέμα «Υπαγωγή και Ταυτότητα». Στην συνέλευση αυτή, ομιλητές ήταν ιερείς από τον αραβικό κλήρο της «πνευματικής αναγέννησης» Ιορδανίας και Παλαιστίνης και παρόντες ήταν μέλη διαφόρων κομμάτων, βουλευτές , κάποια μέλη μουσουλμανικών κομμάτων καθώς και περίπου 400 άτομα από το ορθόδοξο ποίμνιο, τήν αραβική ορθόδοξη νεολαία Ιορδανίας και διάφορες προσωπικότητες της ιορδανικής κοινωνίας. 



                Η συνέλευση είχε διαφορετικό χαρακτήρα από τις προηγούμενες συνελεύσεις , όπου ο αραβικός κλήρος «της πνευματικής αναγέννησης» αναφέρθηκε στην εθνική πλευρά των προβλημάτων της τοπικής εκκλησίας και στις δύσκολες καταστάσεις που περνούν οι χριστιανοί σ’ αυτή την περίοδο στη μέση ανατολή. Αναφέρθηκαν δε στην  εθνική ταυτότητα των τοπικών χριστιανών, ότι οι ίδιοι υπάρχουν στη μέση ανατολή και συγκεκριμένα στην Ιορδανία και την Παλαιστίνη από τα χρόνια Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Αγία Γη και είναι άραβες ορθόδοξοι, έπειτα ότι ζούσαν και ζουν αρμονικά μέχρι σήμερα εκατοντάδες χρόνια μαζί με τους μουσουλμάνους αδελφούς και γείτονές τους. Επίσης κατήγγειλαν τα εγκλήματα που γίνονται καθημερνώς εναντίων των χριστιανών και μουσουλμάνων στο Ιράκ και τη Συρία. 


                Το κύριο θέμα που απασχολεί το συγκεκριμένο κλήρο και το λαό, το οποίο τον υποστηρίζει, είναι η απαγόρευση χειροθεσίας αράβων μοναχών και χειροτονίας αράβων ιερομονάχων και στη συνέχεια η ένταξή τους στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, καθώς επίσης η απομάκρυνση του αραβικού κλήρου από την διοίκηση της τοπικής Εκκλησιάς.

 
                Θέλουμε να διευκρινίσουμε στους αναγνώστες μας ότι οι μητροπόλεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έχουν το αυτοδιοίκητο, δηλαδή οι μητροπολίτες δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για τις μητροπόλεις τους, όλα τα ζητήματα και οι ανάγκες «μικρές ή μεγάλες» πρέπει να τα εγκρίνει ο ίδιος ο πατριάρχης, ακόμα και στις συνελεύσεις της Ιεράς Συνόδου και όταν κάποιο μέλος της Συνόδου εκφράζει μίαν αντίθετη γνώμη επιμένοντας σ’ αυτήν, τότε η Σύνοδος με επικεφαλή τον πατριάρχη αποφασίζει επισήμως την αλλαγή αυτού του μέλους, δηλαδή με δικά μας λόγια, είναι η «δικτατορία» του 21ου αιώνα.


                Το ορθόδοξο ποίμνιο στην Ιορδανία και Παλαιστίνη έχει μεγάλες πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες που εκκρεμούν 500 χρόνια, έτσι λοιπόν, ο αραβικός κλήρος «της πνευματικής αναγέννησης» πήρε την αυστηρή και τολμηρή απόφαση ξεκινώντας αυτή την διορθωτική κίνηση κατά της διαφθοράς η οποία πηγάζει εκ των έσω του συγκεκριμένου πατριαρχείου με στήριξη των δυνάμεων του σκότους.

«Ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών» Άγιος Ιωάννης Ο Χρυσόστομος.

Ορθόδοξη Νεολαία Ιορδανίας"



Ἀναμένοντας ἀκὸμα τὰ πολλὰ+θεάρεστα νὲα...
+τῶρα+πὰντα..,
καλή χρονιά τοίς πάσι.

Ἀπὸ τὸ σκὸτος,

Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μόνη λύση,δραχμῆ. €=καταστροφῆ.