Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ἀνακοίνωση+φωτογραφίες ἐκ τῆς διαδήλωσης ἐν μητροπόλει Φιλαδελφείας

Λάβαμε στὸ "Ἰστοφῶς"
τὰ νεὸτερα ἀπ΄τὴ διαδήλωση διαμαρτυρίας τοῦ Ἀραβορθόδοξου ποιμνὶου Ἰορδανίας+Παλαιστίνης τοῦ Ἐλληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ἰεροσολύμων

Ἀκολουθοῦν φωτογραφίες τῆς ἐκδήλωσης
+ἀνακοίνωση ἐλληνιστί τῆς νεολαίας Ἰορδανίας ‘Ρωμαὶων Ὀρθοδόξων.



 




"Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 14.7.2014 στις 6:30 μμ. μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας έμπροσθεν της Ι. Μ. Φιλαδελφείας Αμμάν Ιορδανίας, όπου συμμετείχαν ιερείς από την βόρεια Ιορδανία που υποστηρίζουν το ορθόδοξο ποίμνιο όσον αφορά το θέμα πραγματοποίησης των πνευματικών, ποιμαντικών και νομοκανονικών αιτημάτων τους (http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-ierosolimon/24748-2014-06-06-08-45-15), τα οποία ήταν μέρος της συζήτησης κατά την ειρηνική διαδήλωση. Ένα σημαντικό θέμα εκ των αιτημάτων που αναφέρθηκαν, ήταν η χειροτονία αράβων μοναχών στην τοπική Εκκλησία των Ιεροσολύμων, την οποία απαγορεύει το πατριαρχείο. Συζητήθηκε επίσης η επιστροφή των αράβων άγαμων ιερέων πίσω στην εκκλησία των Ιεροσολύμων, οι οποίοι χειροτονήθηκαν σε άλλες χώρες εκτός πατριαρχείου. 

 

 Οι ορθόδοξες κοινότητες αναφέρθηκαν στο θέμα πωλήσεων ακινήτων του πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Εβραίους. Ανακοίνωσαν επίσης ότι στις 24 του τρέχοντος μηνός Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί μια ορθόδοξη λαϊκή συνέλευση, στην ορθόδοξη λέσχη στο Αμμάν, κατά την οποία θα συζητηθούν τα ουσιαστικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κάθε ορθόδοξο πιστό σε Ιορδανία και Παλαιστίνη. Στην συνέλευση αυτή θα παραβρεθούν ο άγιος Σεβαστείας  κύριος Θεοδόσιος, ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος ηγούμενος Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ντιμπίν Ιορδανίας, ο αρχιμανδρίτης Μελέτιος ηγούμενος Ι.Μ. Αγίων Ιωακείμ και Άννης Παλαιστίνης, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γεράσων Ιορδανίας και κάποιοι ιερείς από την Ιορδανία μαζί με το ορθόδοξο ποίμνιο.

Κατά την διαδήλωση έμπροσθεν του μητροπολιτικού μεγάρου, δεν άνοξε την πόρτα ούτε εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας κύριος Βενέδικτος, φοβούμενος την αυστηρότητα του πατριάρχη κυρίου Θεοφίλου Γ’, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του στην συγκεκριμένη μητρόπολη και από τη συμμετοχή του στην Ιερά Σύνοδο, σε περίπτωση συμφωνίας του ή συμπαράστασής του στα αιτήματα του ποιμνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποίμνιο μαζί με τις ορθόδοξες κοινότητες είχαν ζητήσει πριν λίγες εβδομάδες από τον μητροπολίτη Φιλαδελφείας κύριο Βενέδικτο να ζητήσει από τον πατριάρχη να αλλάξει τη στάση του όσον αφορά των αιτημάτων τους, αλλά συνέχεια αναβάλλει την ημερομηνία απάντησης του πατριάρχη.

  

Η απόφαση του ορθόδοξου ποιμνίου μαζί με τους συμμετέχοντες ιερείς που πάρθηκε στο τέλος της διαδήλωσης ήταν να συνεχίσουν όλοι μαζί, χέρι-χέρι, κλήρος και λαός πραγματοποιώντας και άλλες ειρηνικές διαδηλώσεις και συνελεύσεις μέχρι να πραγματοποιηθούν τα πολύ σημαντικά αιτήματά τους.
 
 
Αναμένετε νέα…



Ορθόδοξη Νεολαία Ιορδανίας."


Ἀσφαλῶς+ἀναμένουμε...,
πολλὰ+θεάρεστα...

Ἀπὸ τὸ σκὸτος,

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Διαδήλωση διαμαρτυρίας ἐν μητροπόλει Φιλαδελφείας Ἰορδανίας...

Λάβαμε νεὸτερα σχετικά με τὴν προβληματική κατὰσταση στὸ Πατριαρχείο Ἰεροσολύμων
Παραθέτουμε τὴν σὺντομη ἀνακοίνωση τῆς Ἀραβικῆς Ὀρθόδοξης νεολαίας Ἰορδανίας
+τὴν ἀφίσα τους στά ἀραβικά, με Ἐλληνική μετάφραση κάτωθεν...
+ἐπανερχόμεθα ἀκροτελεύτια...




"Συνεχίζεται ο αγώνας του Ορθόδοξου Κλήρου και Λαού στην Ιορδανία.

Την Δευτέρα 14.7.2014 ώρα 06:30 μμ. θα πραγματοποιηθεί μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Ιερά μητρόπολη Φιλαδελφίας δια των πνευματικών, ποιμαντικών και νομοκανονικών δικαιωμάτων του Ορθόδοξου Ποιμνίου στο Αμμάν Ιορδανίας όπου θα συμμετάσχουν καί κάποιοι κληρικοί αυτή τη φορά.

Αναμένετε…
Aραβική Oρθόδοξη νεολαία Iορδανίας"






«Συνεχίζουμε...

Η Ἀραβική Ὀρθόδοξη νεολαία

σᾶς προσκαλεῖ γιὰ μιὰ εἰρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας ποὺ εἶναι συνέχεια τῆς ἀγωνιστικῆς πορεὶας μας γιὰ ἐπαναφορά των δικαιωμάτων μας.

 [σσ. Ι.Μ. Φιλαδελφείας Πατριαρχείου Ἰεροσολύμων]

Θὰ σταθοῦμε μαζὶ, χὲρι-χὲρι κλῆρος+λαὸς.

Δευτὲρα 14 Ἰουλὶου 2014, 6 καὶ 30 ὤρα ἐσπερινή.

Φτὰνει, χὶλιες φορὲς φτὰνει.»


 Ἀναμένουμε οὔν εὐχόμενοι διὰ πὰν τὶ εὐλογημένο παρὰ Κυρὶου

+"συνεχίζουμε"... +μεὶς μαζὶ ποικιλοτρόπως παλαιόθεν...


Ἀπὸ τὸ σκὸτος,

Μαρτύρων Πρὸκλου+Ἰλαρίου +λοιπῶν.
+μνὴμη κοιμήσεως γέροντος Παϊσὶου Ἀγιορείτου,
  
                                                                                                                            Σάββατο 12 Ἰοὺλη 2014.


†ΒΒΒΒ†HOC VINCES†ΙCXC ΝΙΚΑ†


Μόνη λύση,δραχμῆ. €=καταστροφῆ.